Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Moong Dal med squash




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kopp(er)moongbønner eller gule splitterter
0,5tsgurkemeie
3dlvann
4ssvegetabilsk olje
1stk storløk, skåret i fine skiver
2feddhvitløk
2stkgrønne chili, hakket
0,5tssennepskorn
0,5tsspisskummenfrø
0,25tsasafoetida (dyvelsdrek)Ingrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
frisk koriander, hakket
mynteblader, hakket
Ca 7blad(er)karribladerIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
0,5tssukker
1boks(er)tomater
225grsquash, kuttet i små biter
4sssitronsaft
1dashsalt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Sennep


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Moong Dal med squash med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier76,79256,49Kcal
Protein3,3311,12gram
Karbohydrat6,8522,88gram
Kostfiber1,886,28gram
Fett3,5911,99gram
Mettet fett0,511,70gram
Salt0,100,32gram
Pris på oppskriftenKr 2,72Kr 9,09Kroner
Hele oppskriften veier1 336 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Hell moongbønnene eller splittertene i en kjele sammen med vannet. La det koke opp, skru ned varmen og la det syde i 20-30 minutter til bønnene er kokte, men ikke bløte. Hell av vannet, men ta vare på både væsken og bønnene.

Varm oljen i en panne, tilsett løk, hvitløk, chili, sennep, spisskummenfrø, asafoetida, koriander- og mynteblader, karriblader, sukker, tomater og squash. Smak til med salt, og stek over svak varme til squashen er myk, men ikke bløt. Omkring 8-10 minutter.

Bland bønnene og sitronsaft med squashblandingen i en kjele. Hvis retten blir tørr, tilsett litt av bønnevannet. Kok opp og server med en gang.

Asafoetida eller dyvelsdrek er tørket skjermplantesaft, og brukes alltid i små mengder. Det er ypperlig i bønne- og linseretter, da det motvirker luft i magen. Fåes kjøpt i innvandrerbutikker.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6401)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Diett/allergi: Veganer
Land: India
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Indisk curry med kikerter og spinat.Indisk curry med kikerter og spinat.
Denne retten har 101,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Afrikansk gryte.Afrikansk gryte.
Denne retten har 49,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.