Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Mormors beste skinkestek



Mormors beste skinkestek oppskrift.
Fotograf: Matprat.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Ca 1kgsvinekjøtt uten ben m/svor
1tssalt
0,5tspepper
1tsestragon, tørket
1tsbasilikum, tørket
2stkgulrøtter
1stkløk
Ca 0,5litervann

Saus

2sssmør
3sshvetemel
Ca 5dlstekesjy
0,5tssoyasaus
1stklaurbærblad
Ca 0,5dlrødvin (kan sløyfes)
salt og pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Soya
Spor-av-Peanøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Mormors beste skinkestek med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier80,89481,27Kcal
Protein9,6057,12gram
Karbohydrat1,639,70gram
Kostfiber0,331,96gram
Fett3,7622,37gram
Mettet fett1,7510,41gram
Alkohol0,21 %
Salt0,623,71gram
Pris på oppskriftenKr 3,76Kr 22,37Kroner
Hele oppskriften veier2 380 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Følg hovedoppskriften på skinkestek, men legg store biter av løk og gulrøtter i langpannen sammen med steken.

Saus:
1. Brun smør og mel under stadig omrøring.
2. Spe med sjyen.
3. Tilsett soya og laurbærblad og la sausen trekke ca 10 min.
4. Smak til med rødvin, salt og pepper.
5. Server steken med kokte poteter, saus og f.eks. grønne bønner, blomkål, gulrøtter eller annet av høstens grøde.

Slik får du saftig kjøtt og sprø svor:
Steketiden på en skinkestek er avhengig av tykkelsen på kjøttet. Derfor er det eneste riktige å bruke steketermometer. Da vet du når steken er ferdig. Stikk termometeret inn mot kjernen av steken, og pass på at spissen ikke berører ben eller fett. Skinkesteken stekes ved 125°C. Den er rosastekt når termometeret viser 72°C, og gjennomstekt når termometerert viser 76°C. Ribbe stekes ved 175°C. Flatribbe er ferdig etter ca 2-2 1/2 time. Midtribbe etter ca 3 timer.

Slik får du sprø svor:
1. Gni ribben eller steken inn med salt og pepper og la den ligge kaldt med svorsiden ned i et par døgn.

2. Stikk inn et steketermometer i kjøttet. Forvarm ovnen til 230°C. Ha 2 dl vann i langpannen og legg ribben eller steken med svorsiden ned i vannet. Dekk med aluminiumsfolie, sett den i ovnen og la den dampe godt i ca 20 minutter.

3. Senk temperaturen til 125°C for stek og 175°C for ribbe. Ta av folien, snu ribben/steken og stek den med svorsiden opp. Plassér gjerne langpannen litt høyt oppe i ovnen. En god overvarme gir lettere sprø svor. Bruk grillen eller skru opp termostaten til høyeste temperatur mot slutten av steketiden.

4. La steken/ribben få hvile i 15 minutter før du skjærer den opp, ellers vil mye av kjøttsaften renne ut.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 19502)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Ovnsbakt ribbe.Ovnsbakt ribbe.
Denne retten har 188,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbe med epler, svisker og rødkål.Ribbe med epler, svisker og rødkål.
Denne retten har 178,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbe med spicy kinakål og kikertmos.Ribbe med spicy kinakål og kikertmos.
Denne retten har 240,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Glasert juleskinke.Glasert juleskinke.
Denne retten har 131,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt ytrefilet av svin med plommesaus.Helstekt ytrefilet av svin med plommesaus.
Denne retten har 110,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Nakkekoteletter i form.Nakkekoteletter i form.
Denne retten har 194,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ovnspannekake med flesk.Ovnspannekake med flesk.
Denne retten har 238,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Koteletter med urte- og hvitløksgrønnsaker.Koteletter med urte- og hvitløksgrønnsaker.
Denne retten har 139,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Makaronigrateng 2.Makaronigrateng 2.
Denne retten har 189,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vepro-knedlo-zelo fra Tsjekkia.Vepro-knedlo-zelo fra Tsjekkia.
Denne retten har 120,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bondeomelett med kjøttdeig av svin.Bondeomelett med kjøttdeig av svin.
Denne retten har 121,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svinestek i ovn.Svinestek i ovn.
Denne retten har 78,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Braiseret svinefilet.Braiseret svinefilet.
Denne retten har 64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sennepsgratinert svinekam.Sennepsgratinert svinekam.
Denne retten har 194,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt svineribbe.Helstekt svineribbe.
Denne retten har 254,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.