Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Mornay sauce




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
3,5dlmelk
1skive(r)løk
1stklaurbærblad
6stkhel pepper
30grsmør
1sshvetemel
1,25dlfint revet ost
0,25tssennepspulver
salt og hvid peber


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Sennep


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Mornay sauce med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier129,76148,08Kcal
Protein5,946,78gram
Karbohydrat5,366,12gram
Kostfiber0,250,29gram
Fett9,3410,66gram
Mettet fett6,046,89gram
Salt0,290,34gram
Pris på oppskriftenKr 3,28Kr 3,74Kroner
Hele oppskriften veier456 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

I en lille gryde røres mælken sammen med løgskiven, laurbærbladet og peberkornene.
Bringes i kog og tages fra varmen. Trækker i 10 min. Si mælken og kasser løg, laurbærblad og peberkorn.
Smelt smørret i en lille gryde og tilsæt melet. Røres for jævn varme i 1 min. til blandingen er gylden og boblende.
Mælken tilsættes, lidt ad gangen under omrøring. Rør godt mellem hver tilsætning, så det ikke klumper. Når al mælken er tilsat, røres der stadig i saucen for jævn varme til den koger og jævner.
Kog 1 min. og tag den fra varmen. Tilsæt sennepspulver og den revne ost.
Rør til osten er smeltet og der ikke er klumper. Smag til med salt og peber.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Hamduved.dk
(Intern: 1070)
Kategori: Saus
Diett/allergi: Vegetarmat
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hvit saus (hvit grunnsaus).Hvit saus (hvit grunnsaus).
Denne retten har 145,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ostesaus.Ostesaus.
Denne retten har 114,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pastasaus.Pastasaus.
Denne retten har 77,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Urtevaniljesaus.Urtevaniljesaus.
Denne retten har 75,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fin vaniljesaus.Fin vaniljesaus.
Denne retten har 84,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ingefærsaus til eplekake.Ingefærsaus til eplekake.
Denne retten har 125,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.