Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Mortensgås 1



Mortensgås 1 oppskrift.
Fotograf: Kylling.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkgås
sitronsaft
1dashsalt
1dashpepper

Fyll (stuffing):

Ca 4,5stkepler i båter
250grsvisker, steinfrie

Rødvinsaus:

1stksjalottløk
4dlrødvin
4dlstekesjy og kraft kokt på innmat
Ca 150grsmør
salt, pepper

Rødkål:

0,5kgfinsnittet kål
1sssmør
2stkepler
1sskarve
Ca 2,5dlvann
0,5tssalt
Ca 1sseddik
Ca 1sssukker


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Mortensgås 1 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier123,941 062,21Kcal
Protein10,8392,82gram
Karbohydrat4,4938,48gram
Kostfiber0,988,40gram
Fett6,1352,54gram
Mettet fett3,0926,48gram
Alkohol0,79 %
Salt0,302,56gram
Pris på oppskriftenKr 9,58Kr 82,10Kroner
Hele oppskriften veier5 142 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Tin fuglen, tørk og gni den inn med sitronsaft, salt og hvit pepper. Bind opp fuglen med bomullstråd, slik at lår og vinger holdes på plass. Stek fuglen ved 160 °C i ca. 1/2 time pr. kg. Stikk en spiss kniv inn ved lårfestet. Kommer det frem klar kjøttsaft, er gåsa ferdig. Pynt gåsefatet med epler og svisker. Server med rødkål, kokte poteter og varm saus. (sjysaus eller rødvinsaus)

Rødvinsaus:
Finahkk sjalottløk og fres den litt i gåsefett. Hell på rødvin og sjy/kraft og la det koke inn til det halve. Sil sausen og visp inn kaldt smør, litt om gangen, til en fyldig saus. Smak den til med salt og pepper.

Rødkål:
Finsnitt kålen og kok den sammen med smør, eplebåter, karve og vann til kålen er mør (ca. 1 time). Smak til med salt, edikk og sukker.

Svartsoppa:
Som en kuriositet tar vi med den skånske spesialiteten svartsoppa. Gåsevinger, hals og innmat brunes, gjerne sammen med noen kalveben. Hell over vann, kok det hele og skum kraften. Etter at kraften er slit, jevnes den med hvetemel. Kok opp og smak til med eddik og sukker. Kraftsuppen serveres med strimler av epler og svisker. Ønsker en ekte skånsk svartsoppa, tilsettes gåseblod, eventuelt svineblod. En smaker videre til med ingefær, kanel, nellik og allehånde. En dash rødvin eller madeira er heller ikke å forakte.

I Skåne spises Mortensgås gjerne med eplekake til dessert. Svarsoppa er så mektig at den ofte serveres dagen før.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Kylling.no
(Intern: 16864)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Stekt gås med sjysaus og stekte poteter.Stekt gås med sjysaus og stekte poteter.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mortensgås 1.Mortensgås 1.
Denne retten har 123,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.