Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Mortensgås 2




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkgrågås, 2-2 1/2 kg
1stksitron
2tssalt
1tspepper
1tsrosmarin
2dlkraft eller vann og buljong

Fyll:

3stksyrlige epler
1stkappelsin

Saus:

0,5dlsmeltet gåsefett
2sshvetemel
2dlstekesjy
3dlkraft
1sssennep
0,5sssukker
0,5ssvineddik
1dashsalt
pepper

Rødkål:
1kgrødkål
200grepler
50grgåsefett fra stekingen
1stkløk
1dlripssaft
4ssfarin
1dleddik, 7%
0,5litervann
1dashsalt
vann


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Sennep
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Mortensgås 2 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier101,831 154,51Kcal
Protein9,81111,22gram
Karbohydrat4,6452,61gram
Kostfiber0,738,28gram
Fett4,7353,63gram
Mettet fett1,6418,59gram
Salt0,515,81gram
Pris på oppskriftenKr 7,78Kr 88,21Kroner
Hele oppskriften veier5 669 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Ribb fuglen. Kutt av vingebeina. Vask og tørk den godt. Gni fuglen inn med sitron, salt, pepper og rosmarin.

Del opp epler og appelsiner i båter og fyll dem i fuglen. Bind beina opp med bomullshyssing slik at de henger sammen under steking.

Forvarm ovnen til 200 C.

Ha kraften i ovnspanna og legg fuglen sammen med de avkuttede vingebeina. Stek den først pen og brun.

Skru varmen ved til 150 C og stek fuglen ferdig. Tiden er avhengig av alder og mørhet, men det vil som regel ta fra 1 1/2 - 2 timer.

Når den er ferdig tar du den ut av ovnen og holder den varm mens du lager sausen:

Fjern fettet fra stekesjyen. Gås er en feit fugl, så det samler seg mye i panna etter stekingen. Lag jevning av litt av gåsefettet og hvetemel. La jevningen bli lysebrun før du sper med kraft og stekesjy. Smak sausen til med sennep, sukker, vineddik, salt og pepper.

La sausen koke forsiktig i minst 15 minutter for å fjerne melsmaken.

Anrett gåsa ved først å dele av lårene. Disse deles i to eller fire etter smak og behov. Deretter løsnes brystfiletene. Disse skjæres i skiver på skrå og legges tilbake på skroget.

Til gåsa serveres helst rødkål og svisker:

Snitt kålen med kniv eller ostehøvel. Finhakk løk og epler.

Brun farin lett i en kjele. Tøm over eddik og vann. Tilsett deretter kål, gåsefett, epler, løk og saft. Væsken skal stå omtrent halvveis opp i kålen før den begynner å koke.

Kok til kålen er skikkelig mør. Dette bør ta minst to timer. Fyll på væske hvis nødvendig. Bruk lokk på kjelen. Om nødvendig smakes rødkålen ytterligere til med sukker, salt og eddik. En skvett rødvin er heller ikke å forakte.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8067)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Mortensgås 1.Mortensgås 1.
Denne retten har 123,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekt gås med sjysaus og stekte poteter.Stekt gås med sjysaus og stekte poteter.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.