Moussaka 4

Bilde av Moussaka 4.
Fotograf: Mat.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
2stkauberginer
2sssmør
300grkarbonadedeig
1stkløk
1boks(er)tomater
2sstomatpure
1tssalt
0,5tspepper
1feddhvitløkbåt, presset
Ca 7blad(er)basilikum, finhakket
1tsbasilikum, tørket
1dlbuljong

Saus:

3sssmør
3sshvetemel
3dlmelk
200grJarlsberg, revet
3stkegg
1tssalt
0,5tsmuskattnøtt, revet

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 108,87 Kcal
Protein 6,19 g
Fett 7,51 g
Karbo 3,54 g
Pris 4,57.- kr

Fremgangsmåten:

Typisk gresk rett. I Norge kan vi bruke poteter i skiver i stedet for auberginer, men la den gjerne stå litt lengre tid i ovnen.

Ildfast form, ca. 1 ¼ liter
I stekeovnen: 160 °C, ca. 45 minutter
Vask auberginene, skjær dem i skiver og gi dem et oppkok i lettsaltet vann. La skivene renne godt av seg og stek dem så raskt i smør på panne.

Brun kjøtt og hakket løk i smør i stekepanne, tilsett tomater, tomatpuré, salt og krydder. Spe med buljong og la blandingen småkoke et par minutter. Lag hvit saus av smør, mel og melk ved å smelte smøret, rør i mel og spe med melken. Bland inn revet ost, vispet egg, salt og revet muskat. Legg auberginer og kjøttsaus lagvis i en smurt ildfast form. Hell ostesausen over og dryss på litt ekstra ost like før retten stekes.
Stek moussaka og server med en grønn salat og brød til.



Tjenester








Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Ekstra info

Kategori: Ovnsrett
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Mat.no
Oppskriften har hatt 17684 lesere totalt.
Oppskriften har fått 4,4 poeng totalt (av max 6) fra 9 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 15867)









Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!