Moussaka 4

Bilde av Moussaka 4.
Fotograf: Mat.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
2stkauberginer
2sssmør
300grkarbonadedeig
1stkløk
1boks(er)tomater
2sstomatpure
1tssalt
0,5tspepper
1feddhvitløkbåt, presset
Ca 7blad(er)basilikum, finhakket
1tsbasilikum, tørket
1dlbuljong

Saus:

3sssmør
3sshvetemel
3dlmelk
200grJarlsberg, revet
3stkegg
1tssalt
0,5tsmuskattnøtt, revet


Fremgangsmåte:

Typisk gresk rett. I Norge kan vi bruke poteter i skiver i stedet for auberginer, men la den gjerne stå litt lengre tid i ovnen.

Ildfast form, ca. 1 ¼ liter
I stekeovnen: 160 °C, ca. 45 minutter
Vask auberginene, skjær dem i skiver og gi dem et oppkok i lettsaltet vann. La skivene renne godt av seg og stek dem så raskt i smør på panne.

Brun kjøtt og hakket løk i smør i stekepanne, tilsett tomater, tomatpuré, salt og krydder. Spe med buljong og la blandingen småkoke et par minutter. Lag hvit saus av smør, mel og melk ved å smelte smøret, rør i mel og spe med melken. Bland inn revet ost, vispet egg, salt og revet muskat. Legg auberginer og kjøttsaus lagvis i en smurt ildfast form. Hell ostesausen over og dryss på litt ekstra ost like før retten stekes.
Stek moussaka og server med en grønn salat og brød til.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Mat.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 15867)
Kategori: Ovnsrett
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 108,87 Kcal
Protein 6,19 g
Fett 7,51 g
Karbo 3,54 g
Pris 4,57.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!