Matbloggtoppen
Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Moussaka 4

Oppskriften har fått 4,4 poeng. 4,4 poeng (av max 6) i snitt fra 9 lesere
Verdier pr 100 gram: Pris: Kr 4,52 Kcal: 111,22 Fett: 7,66 gr Protein: 6,41 gr Karbo: 3,57 gr
Mettet fett: 4,58 gr Kostfiber: 1,18 gr Salt av natrium: 0,73 gr
Oppskriften har hatt 15117 lesere! 15117 lesere

Ingredienser

Porsjoner
2stkauberginer
2sssmør
300grkarbonadedeig
1stkløk
1boks(er)tomater
2sstomatpure
1tssalt
0,5tspepper
1feddhvitløkbåt, presset
Ca 7blad(er)basilikum, finhakket
1tsbasilikum, tørket
1dlbuljong

Saus:

3sssmør
3sshvetemel
3dlmelk
200grJarlsberg, revet
3stkegg
1tssalt
0,5tsmuskattnøtt, revet
Annonse

Utregnet energiprosent av totalt kcal

Karbohydrater12,83 prosent
Protein23,05 prosent
Fett61,98 prosent
Kostfiber2,12 prosent

Totalpris for 4 porsjoner

Kr 120,04

Pris pr porsjon

Kr 30,01
Forklaring på prissystemet
Forklaring på næringsinnhold
Vis fullt næringsinnhold

Mer fakta om oppskriften

Kilde:
Fotograf: Mat.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Ovnsrett
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett

Anbefalt vin





Moussaka 4.

Fremgangsmåte:

Typisk gresk rett. I Norge kan vi bruke poteter i skiver i stedet for auberginer, men la den gjerne stå litt lengre tid i ovnen.

Ildfast form, ca. 1 ¼ liter
I stekeovnen: 160 °C, ca. 45 minutter
Vask auberginene, skjær dem i skiver og gi dem et oppkok i lettsaltet vann. La skivene renne godt av seg og stek dem så raskt i smør på panne.

Brun kjøtt og hakket løk i smør i stekepanne, tilsett tomater, tomatpuré, salt og krydder. Spe med buljong og la blandingen småkoke et par minutter. Lag hvit saus av smør, mel og melk ved å smelte smøret, rør i mel og spe med melken. Bland inn revet ost, vispet egg, salt og revet muskat. Legg auberginer og kjøttsaus lagvis i en smurt ildfast form. Hell ostesausen over og dryss på litt ekstra ost like før retten stekes.
Stek moussaka og server med en grønn salat og brød til.




Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Gulrøtter og kålrot med tomater i ovn hos oss.Les mer om Fylt aubergine hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:15867



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen