Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:

Moussaka 4

Oppskriften har fått 4,4 poeng. 4,4 poeng (av max 6) i snitt fra 9 lesere
Oppskriften har hatt 15915 lesere! 15915 lesere
Moussaka 4 har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 g og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 111,05 kcal ......Protein: 6,4 g ......Fett: 7,65 g ......Mettet fett: 4,58 g
Karbo: 3,56 g ......Kostfiber: 1,18 g .....Natrium: 352,12 mg .......Pris: 4,52 .- kr
Skriv ut!

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
2stkauberginer
2sssmør
300grkarbonadedeig
1stkløk
1boks(er)tomater
2sstomatpure
1tssalt
0,5tspepper
1feddhvitløkbåt, presset
Ca 7blad(er)basilikum, finhakket
1tsbasilikum, tørket
1dlbuljong

Saus:

3sssmør
3sshvetemel
3dlmelk
200grJarlsberg, revet
3stkegg
1tssalt
0,5tsmuskattnøtt, revet
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Mat.no
Fotograf: Mat.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Ovnsrett
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett

Anbefalt vin



Moussaka 4.

Fremgangsmåte:

Typisk gresk rett. I Norge kan vi bruke poteter i skiver i stedet for auberginer, men la den gjerne stå litt lengre tid i ovnen.

Ildfast form, ca. 1 ¼ liter
I stekeovnen: 160 °C, ca. 45 minutter
Vask auberginene, skjær dem i skiver og gi dem et oppkok i lettsaltet vann. La skivene renne godt av seg og stek dem så raskt i smør på panne.

Brun kjøtt og hakket løk i smør i stekepanne, tilsett tomater, tomatpuré, salt og krydder. Spe med buljong og la blandingen småkoke et par minutter. Lag hvit saus av smør, mel og melk ved å smelte smøret, rør i mel og spe med melken. Bland inn revet ost, vispet egg, salt og revet muskat. Legg auberginer og kjøttsaus lagvis i en smurt ildfast form. Hell ostesausen over og dryss på litt ekstra ost like før retten stekes.
Stek moussaka og server med en grønn salat og brød til.


NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 111,05738,4236,9 %
Fett: 7,6550,87 g72,7 %Fett61,99 %
Protein: 6,4042,56 g85,1 %Protein23,05 %
Karbo: 3,5623,67 g7,9 %Karbo12,82 %
Fiber: 1,187,85 g26,2 %Fiber2,12 %
Mettet fett: 4,5830,45 g152,3 %
Salt: 0,885,85 g117,1 %
Hele oppskriften veier 2659,77 g totalt
Pris på oppskriften: Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.4,52
Pris 4 porsjonerKr. 120,22Se din tallerken
Pris pr porsjon Kr 30,06Vis fullt næringsinnhold for oppskriften
Forklaring på prissystemet!Forklaring på tallerkentjenesten!



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Gratinerte grønnsaker med cottage cheese hos oss.Les mer om Grønnsaksgrateng 2 hos oss.Les mer om Ovnsbakte rotgrønnsaker med sitron hos oss.