Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Mousse av ryper




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Ca 1,5stkryper
150grkyllinglever
2sssmør eller margarin
2ssportvin
1dashsalt
1dashpepper
2dlkremfløte
0,5boks(er)consommé
1,5dlvann
5plate(r)gelatin
trøffel eller trøffelerstatning
rosépepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Mousse av ryper med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier182,66353,51Kcal
Protein15,2129,44gram
Karbohydrat0,711,37gram
Kostfiber0,000,00gram
Fett13,0125,18gram
Mettet fett7,2514,03gram
Alkohol0,27 %
Salt0,230,45gram
Pris på oppskriftenKr 13,91Kr 26,92Kroner
Hele oppskriften veier1 161 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Klargjør fuglen og ta ut innmaten. Skyll og tørk den. Skjær brystkjøttet fra skroget. Forsøk også å skjære løs så mye av kjøttet på lårene som mulig. Ta bort skinnet og alle hinner og sener. Skjær kjøttet i mindre biter. Ta bort eventuelle hinner på kyllingleveren og del den i mindre biter.

Brun kjøtt og lever i matfettet. Salt og pepre lett og la alt bli kaldt. Bland det med portvin i en foodprosessor. Eller passér massen gjennom en sil om den skal være riktig fin og glatt. Pisk fløten. Bland massen med fløten. Smak godt til med salt og pepper. Hell moussen i små porsjonsformer eller i en avlang form. Sett formene i kjøleskapet. Garner eventuelt med noen trøffelskiver og rosépepperkorn.

Legg gelatinplatene i vann i 10 minutter.

VVarm opp consommeen og vannet. Tilsett de oppbløtte gelatinplatene og la dem smelte. Sett blandingen kaldt til den begynner å stivne. Hell litt av geleen forsiktig over mouseen. La det stå kaldt til geleen har stivnet helt.

Server porsjonsmousseen i formene eller skjær den opp og legg den på salat eller artisjokkbunner. Garner med f.eks. sjampinjonger og aspargestopper.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12197)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Forrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.