Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Muslinger i hvitvin




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2kgfriske muslinger eller blåskjell
1stkløk
4feddhvitløk
1stkchilipepper
0,8literhvitvin, tørr
1stklaurbærblad
8sspersille
1tssalt, bordsalt
1tspepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Spor-av-skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Muslinger i hvitvin med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier60,84116,32Kcal
Protein4,107,84gram
Karbohydrat1,011,93gram
Kostfiber0,330,63gram
Fett0,551,05gram
Mettet fett0,110,21gram
Alkohol4,97 %
Salt0,991,89gram
Pris på oppskriftenKr 10,17Kr 19,44Kroner
Hele oppskriften veier1 530 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skyll muslingene og skrubb dem om nødvendig med en børste. Fjern åpne muslinger vekk.

Skrell løk og hvitløk og hakk dem grovt. Snitt chilien på langs. Skyll kjernene ut, snitt resten ganske fint. (De rensede chilier knuses eller hakkes).

Ha vin, løk, hvitløk, chili og laurbærblader i en meget stor gryte. La det koke opp, krydre med persille, salt og pepper.

I med muslingene, på med lokket og vent ca. 10 minutter. De fleste muslinger har allerede åpnet seg etter denne tid. Kok dem eventuelt videre 2-3 minutter og se, hva som så skjer. Alle lukkede muslinger fjernes vekk, og resten skal på bordet med det samme.

Bestikket har man, når man har spist den første musling: Fisk muslingekjøttet ut av skallen, skrell så med den frie muslingeskal alle andre muslinger ut av deres hus. Suppen suges opp med brødet.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 21542)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.