Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Myntegele




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
100grfriske mynteblader
1literusøtet eplesaft
40grGul Certo (40 g)
750grsukker


Annonse


Næringsdeklarasjon for Myntegele med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier184,723 491,21Kcal
Protein0,203,78gram
Karbohydrat45,44858,82gram
Kostfiber0,6311,91gram
Fett0,101,89gram
Mettet fett0,000,00gram
Salt0,010,15gram
Pris på oppskriftenKr 4,70Kr 88,83Kroner
Hele oppskriften veier1 890 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Myntebladene skylles, overhelles med eplesaften. Kokes 5 min.
Bladene tas opp og trykkes tørre over gryten. Saften måles, det skal være 1 liter. Saften bringes i kok. Den Gule Certo tilsettes under omrøring.
Gis et oppkok på 1 min. Sukkeret drysses litt etter litt i den kokende saft.
Kokes 1 min. Geléen skummes, fylles i Atamon skylte glass, der lukkes dagen etter.
Geléen kan evt. tilsettes litt grønn fruktfarve og litt hakkede mynteblade etter kokingen.

Blir ikke geleen stiv? Les her:
Tips til gele.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 22845)
Kategori: Syltetøy/gele
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.