Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Nå er det hjort




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Ca 650grhjortefilet (evt. reinsdyr eller storfe)
1dashsmør til steking
1dashsalt
1dashpepper

Saus

4,5dlkraft
1,5dlkremfløte eller matfløte
3sssmør
Ca 2,5sstyttebær
rødvin
1dashsalt
evt. litt maisenna

Rød puré

600groransje søtpoteter (eller 300 g søtpotet og 300 g gulrot)
2dlvann
2dlmatfløte
1dashsalt
1dashpepper
evt. en smørklatt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Nå er det hjort med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier114,85681,18Kcal
Protein6,7940,27gram
Karbohydrat4,9329,24gram
Kostfiber0,824,86gram
Fett7,3743,71gram
Mettet fett4,6027,28gram
Salt0,472,79gram
Pris på oppskriftenKr 7,70Kr 45,67Kroner
Hele oppskriften veier2 372 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skrell røttene og del opp i biter. Kokes møre i vannet. Mos med en stapper eller kjør i food processor. Rør inn fløte til passe tykkelse. Kok opp og smak godt til. Rør evt. inn smørklatten.
Kok opp kraft til sausen og visp inn fløten. La det koke inn til ca. 2/3. Visp inn smøret, litt etter litt. Smak til med en rødvinskvett. Ha de hele bærene i sausen. Sausen kan jevnes med 2-3 ts maisenna utrørt i kaldt vann.

Brun fileten pent på alle sider i varm panne. Salte og pepre. Legg fileten over i et ildfast fat/form og sett det i 225 gr varm ovn i 5-7 minutter. La fileten få hvile i 10 minutter før du skjærer den i litt tykke skiver.
Fordel kjøttet på varme tallerkener. Ha rød puré, dampede grønnsaker og pannestekte potetskiver til. Litt saus over til slutt - og resten i sausenebb.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
(Intern: 21805)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hjortestek.Hjortestek.
Denne retten har 74,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp ny.Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp.
Denne retten har 143,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjortestek med fløtesaus.Hjortestek med fløtesaus.
Denne retten har 100,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp.Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp.
Denne retten har 121,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.