Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Nøtteterrine med saus cumberland




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
250grløk
2ssolje
250grsopp - helst kantareller eller andre ville sopp
250grnøtter, blandet
100grsmuldret fullkornsbrød
2tssalt
2tssoyasouce
Friskkvernet pepper
1stk storegg
1dashLitt smør eller olje til formen (1 l.)

Saus cumberland:

2ssfinstrimlet appelsin- og sitronskall
3ssripsgele
3ssripsgele
0,5dlportvin
0,5dlappelsinsaft
1sssitronsaft
Cayennepepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Nøtter
Soya
Spor-av-melk
Spor-av-Peanøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Nøtteterrine med saus cumberland med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier239,45483,37Kcal
Protein5,5811,26gram
Karbohydrat14,0628,38gram
Kostfiber3,466,98gram
Fett16,6133,53gram
Mettet fett1,683,39gram
Alkohol0,64 %
Salt1,382,79gram
Pris på oppskriftenKr 9,59Kr 19,36Kroner
Hele oppskriften veier1 211 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Hakk de skrelte løk fint og Svitsj dem i olje 4 min. Tilsett de rensede, hakkede sopp og Svitsj akkurat 3 min. Hell blandingen i en skål. Halvdelen av nøttene blendes til mel, resten hakkes grovt. Hell nøttene i skålen og tilsett brødsmuler, salt og soyasaus, krydre med pepper og rør egg i tilsist. Hell farsen i den smurte form og press den godt sammen med baksiden av en skje. Legg få skiver tynthøvlet smør på og bak terrinen 50-60 min. ved 175 gr. La terrinen hvile 10 min. i formen. Skal den serveres lunken serveres den i formen. Ellers avkjøles den helt i formen, deretter den med litt hell(!) kan vendes ut og skjæres i skiver.

Til sausen kokes appelsin- og sitronstrimlene et par minutter i vann. Smelt ripsgele i portvin, rør fruktsaft og de avdryppede strimler i og krydre med cayennepepper. Sett sausen kaldt minst to timer og pisk den igjennom akkurat før serveringen.

Tips:
Servér terrinen med en salat av finsnittet julesalat med appelsinfileter og grovhakkede valnøtter og evt. ovnsbakte poteter.

Terrinen kan holde seg et par dager i kjøleskabet, men bør ikke serveres kjøleskapskald.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Ukjent kilde
(Intern: 26384)
Kategori: Terrine
Diett/allergi: Veganer
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.