Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Namdalsklenning




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2kgbyggmel
1,2kghvetemel
200grgrovt finmalt hvetemel
1tssalt
Ca 2,5literlunkent vann til passe deig

Smurning:

30stkegg
2dlfløte


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Namdalsklenning med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier179,9513 978,88559,16Kcal
Protein7,02545,3321,81gram
Karbohydrat28,202 190,6387,63gram
Kostfiber2,84220,628,82gram
Fett3,71288,2011,53gram
Mettet fett1,35104,874,19gram
Salt0,1612,620,50gram
Pris på oppskriftenKr 1,66Kr 128,95Kr 5,16.-
Hele oppskriften veier7 768 totalt7 768 pr porsj311 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 25 stk

Når man steker klenning bruker man en spesiell ovn som er laget av gråstein eller murstein. Eldrommet er formet som et hvelv av ildfast stein. Det er meget viktig å få godt avtrekk, slik at det blir god varme i ovnen. Det ble brukt bjørk og oreved til stekingen.

Elt mel og vann sammen til en passe deig. Dekk deigen med et klede. Kjevl ut til ganske tynne leiver uten hull. Trill leivene på bakstefløy og legg de over på et godt melstrødd bakebord. Børst av leivene før de blir smurt med eggeblandingen.

Visp egg og fløte lett sammen. Sil blandingen og smør den på leivene med en bred pensel. Unngå å få smurning nær eventuelle hull i leiven. Før leiven raskt inn i ovnen, som er god og varm. Snu leiven og drei den mange ganger under stekingen så den ikke blir brent. Rask steking gir best resultat.

Bløt leiven i lunkent vann på begge sider. Legg et klede på bordet og legg leiven på kledet med eggsida ned. Legg et større klede over leiven. La den ligge 10-15 minutter og smør med en blanding av to deler smør, en del sukker og litt kanel. Brett leiven dobbel og klipp av den brune kanten rundt leiven. Del leiven i passe stykker, ca 8-9 pr. leiv. Legg gomme på hvert stykke og rull sammen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13745)
Kategori: Lefse
Land: Norge
Fylke: Nord Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kling lefser.Kling lefser.
Denne retten har 258,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jølstralefse.Jølstralefse.
Denne retten har 359,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bløtlefser fra Løvøy.Bløtlefser fra Løvøy.
Denne retten har 279,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 57,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Søte mørlefser.Søte mørlefser.
Denne retten har 316,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mor sine hardangerlefser.Mor sine hardangerlefser.
Denne retten har 314,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hardangerlefse.Hardangerlefse.
Denne retten har 348,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lefser 2.Lefser 2.
Denne retten har 425,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 49,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Storlefse/Grytlandslefse.Storlefse/Grytlandslefse.
Denne retten har 229,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mine mørlefser.Mine mørlefser.
Denne retten har 299,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 51,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.