Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Nantuasaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2,5dlbéchamelsaus
4sskremfløte
2sshummersmør, se underIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
ekstra kokt hummerkjøtt, i småbiter

Hummersmør:

Ca 1,5stkhummerskallIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1sshummerkjøtt
hummerrogn
2sssmør
2ssvann


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Nantuasaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier187,92471,68Kcal
Protein3,378,46gram
Karbohydrat5,6314,13gram
Kostfiber0,000,00gram
Fett16,8842,37gram
Mettet fett10,7827,06gram
Salt0,912,28gram
Pris på oppskriftenKr 4,21Kr 10,57Kroner
Hele oppskriften veier753 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

(ca 2 ½ dl)

Begynn med å lage hummersmøret. Bruk en morter til å støte skallene, kjøttet og rognen sammen med smøret til skallet er nesten pulverisert.

Ha hummerblandingen, sammen med de 2 ss vann, i øverste del av en dobbeltkoker over småkokende vann. La det koke i 20 minutter, rør av og til. Gni massen gjennom en sikt ned i en liten bolle. Dekk med plastfolie og sett bollen i kjøleskapet til innholdet er fast. Smøret stiger opp og stivner.

Varm béchamelsaus i øverste del av dobbeltkokeren over småkokende vann og vend inn kremfløten. Smelt imens hummersmøret ved lav varme og ha det i sausen sammen med ekstra hummerkjøtt. Serveres varm til kokt hummer eller andre skalldyr, eventuelt fisk.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7541)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Saus
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.