Napolitansk pizzadeig

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
2,5dllunkent vann
1,5ssolivenolje
0,75tssalt
1,5tstørrgjær
250grhvetemel

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 198,26 Kcal
Protein 5,77 g
Fett 3,88 g
Karbo 34,14 g
Pris 0,88.- kr

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 2 bunner

Denne oppskriften gir to pizzabunner. Den typiske napolitianske pizzabunnen skal være tynn, men ikke tynn som en kjeks.

Bland vann og olje. Bland salt og tørrgjær i det meste av melet og rør det i væsken. Rør inn mer mel etter hvert til en glatt og smidig deig.

Kna deigen jevn og blank på melet bakebord i 8-10 minutter. Den skal ha myk konsistens. Dekk løst til med et klede og la den hvile i 15 min.

Del deigen i to, kna den litt og rull hver porsjon til en glatt kule uten sprekker. Skal deigen brukes med en gang, legg kulene på melet bakebord. Dekk med et kjøkkenhåndkle og la dem heve seg i 1 time. Form så deigkulene til to leiver og fyll pizzaene, alt etter oppskriften.

Deigen kan også lages på forhånd og oppbevares over tid. Kortvarig lagring og langsom heving som fremhever smaken, skjer i kjøleskapet. Legg et kjøkkenhåndkle i en liten bolle, legg deigkulene oppå og dekk med et nytt kjøkkenhåndkle. Sett i kjøleskapet. Der holder deigen seg i opp til 2 døgn. Ta ut av kjøleskapet og la deigen stå i romtemperatur i 10-15 minutter før du begynner å arbeide med den.

Til lang oppbevaring i fryseboks, dryss kulene lett med mel, legg dem i hver sin frysepose av plast og lukk posene godt. De kan fryses opptil 1 måned.

Tining: Legg den frosne deigen i en oljet bolle, dekk lett med plast og tin over natten i kjøleskap eller i to timer ved romtemperatur. Den tinte deigen skal være smidig og kjennes myk.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Pizza
Land: Italia
Nasjonal/tradisjonsrett
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 32743 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3,8 poeng totalt (av max 6) fra 21 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 6195)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!