Natronkake (frå Høydalane i Flora)

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1stkegg
2kopp(er)sukker
1literkefir
1tsnatron
3tshjortesaltIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1,2literkveitemjøl

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 72 kaker

Visp saman egg og sukker. Bland noko av mjølet med natron og hjortesalt og bland alt til ein laus deig. Ha mjøl i eit stort fat. Legg ei skei deig i mjølet. Ein kan lage fleire kaker om gongen. Ta mjøl rundt heile deigklumpen før ein tek dei i handa og vender nokre gonger. Legg dei på takka eller tør steikepanne, klapp dei litt utover dersom dei er for tjukke. Steik ved middels varme.

Tjenester

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 221,28 Kcal
Protein 5,6 g
Fett 2,36 g
Karbo 43,85 g
Pris 1,7.- kr

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Bondelaget
Oppskriften har hatt 18284 lesere totalt.
Oppskriften har fått 4,7 poeng totalt (av max 6) fra 13 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 17683)

Ekstra info

Kategori: Pannekaker
Land: Norge
Fylke: Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett

Prøv en lignende oppskrift





Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!