Natronkake (frå Høydalane i Flora)


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1stkegg
2kopp(er)sukker
1literkefir
1tsnatron
3tshjortesaltIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1,2literkveitemjøl


Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 72 kaker

Visp saman egg og sukker. Bland noko av mjølet med natron og hjortesalt og bland alt til ein laus deig. Ha mjøl i eit stort fat. Legg ei skei deig i mjølet. Ein kan lage fleire kaker om gongen. Ta mjøl rundt heile deigklumpen før ein tek dei i handa og vender nokre gonger. Legg dei på takka eller tør steikepanne, klapp dei litt utover dersom dei er for tjukke. Steik ved middels varme.

Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Bondelaget
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 17683)
Kategori: Pannekaker
Land: Norge
Fylke: Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 221,28 Kcal
Protein 5,6 g
Fett 2,36 g
Karbo 43,85 g
Pris 1,7.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!