Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Nekabrød til Kling




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1literhelmelk
Ca 2,5kgkveite
2tshornsaltIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!

Smyrja

2literhelmelk
1literfløtemysost
500grkandis
250grsirup
6sskveitemjøl, toppa
2sspotetmjøl, toppa
3dlkremfløte
250grmeierismør


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Nekabrød til Kling med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier175,5912 958,54Kcal
Protein8,04593,35gram
Karbohydrat14,131 042,79gram
Kostfiber0,032,21gram
Fett9,65712,17gram
Mettet fett5,30391,14gram
Salt0,2115,79gram
Pris på oppskriftenKr 9,01Kr 664,94Kroner
Hele oppskriften veier7 380 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Varm opp mjølka til ca. 60 grader. Rør i hornsalt saman med mjølet, men elt det minst mogleg så ikkje deigen vert seig å kjevla ut.
Kjevl deigen ut i passe tjukke leivar. Denne oppskrifta held til ca. 30 leivar.
Bak ut leiven og legg han på godt varm takke. Ta han av og legg han på eit klede.
Leiven skal ikkje steikjast ferdig fyrste gongen, berre turka og stivna litt. Legg han så på eit bord og slå forsiktig søt mjølk ver og gni ho innmed handa til leiven er jamn og fin. Steik så vidare til han er steikt.

Inkje snu leiven før han er turr og glatt.
Blott leivane i godt lunka vatn og legg dei på eit klede. Når dei er turre, smør ein meierismør på heile leiven og smyrja på halve. Brett så over og klipp opp i passelege bitar.

Smyrja
Skjer osten i bitar og ha han i mjølka saman med kandis og sirup. Gjev så dette eit oppkok, og rør til alt er smelta.
Smelt meierismøret og rør i kveitemjølet. Ha dette oppi mjølka og la det koka nokre minutt under stadig omrøring.
Rør potetmjølet ut i ca 1.5 dl kaldt vatn og ha det i. La det få eit oppkok og ta det av varmen.
Rør så i kremfløyten.

Hentet fra Vestlandsmat av Solfrid Rørlien Saue. Utgitt med tillatelse fra Det Norske Samlaget

Mer info

Forfatter:
Kilde: Det norske Samlaget
(Intern: 18135)
Kategori: Lefse
Land: Norge
Fylke: Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Storlefse/Grytlandslefse.Storlefse/Grytlandslefse.
Denne retten har 229,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kling lefser.Kling lefser.
Denne retten har 258,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Søte mørlefser.Søte mørlefser.
Denne retten har 316,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mor sine hardangerlefser.Mor sine hardangerlefser.
Denne retten har 314,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bløtlefser fra Løvøy.Bløtlefser fra Løvøy.
Denne retten har 279,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 57,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lefser 2.Lefser 2.
Denne retten har 425,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 49,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hardangerlefse.Hardangerlefse.
Denne retten har 348,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mine mørlefser.Mine mørlefser.
Denne retten har 299,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 51,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.