Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Nepelefser




En tradisjonell julaftensmat fra Rosemdal. Her lages lefser av neper istedenfor potet. Tilsier vel at det var lite med midler og mye neper i bingen.

Ingredienser

Neper
mel


Annonse


Fremgangsmåte:

Kok nepa til ho er møyr og fin. Sil vatnet godt av. Kna i mjøl til deigen vert lett å arbeida med. Kjevl ut tynne kaker som ein steikjer som potetkaker på bakstehella. Bløyt kakene i fuktig kjøkkenhandkle i god tid før bruk. Server dei til nytrekt lutefisk,flatbrød, potetkaker og godt smør.

Dette er den tradisjonelle jolaftansmiddagen på ein gard i Rosendal.

Hentet fra Vestlandsmat av Solfrid Rørlien Saue. Utgitt med tillatelse fra Det Norske Samlaget

Mer info

Forfatter:
Kilde: Det norske Samlaget
(Intern: 18190)
Kategori: Lefse
Land: Norge
Fylke: Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.