Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Neslesuppe med smilende egg



Neslesuppe med smilende egg oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Det høres skummelt ut å lage suppe av brennesle, men sannheten er at suppen både smaker godt og ser nydelig ut - særlig når den serveres med kokte egg. Bruk gjerne vaktelegg når suppen serveres som en fin forrett.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Ca 125grrenset brennesle
40grsmør
2stksjalottløk
3sshvetemel
1literhønsebuljong (utblandet) / neslekraft
salt og pepper
Ca 1,5dlkremfløte
4stkegg


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Neslesuppe med smilende egg med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier83,75341,17Kcal
Protein2,8311,53gram
Karbohydrat2,128,64gram
Kostfiber0,431,75gram
Fett7,0128,56gram
Mettet fett4,0016,29gram
Salt0,582,38gram
Pris på oppskriftenKr 3,79Kr 15,44Kroner
Hele oppskriften veier1 629 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Plukk eller klipp små, fine skudd eller spede toppskudd av litt større nesleplanter. Bruk hansker. Etter at neslene er kokt vil de ikke ”brenne” når du tar på dem. Fjern evt. grove stilker.
2. Skyll de nyplukkede neslebladene godt i kaldt vann. Kok dem ca. 5 minutter.
3. Sil av og ta vare på kokevannet, det skal brukes i suppen. Skyll bladene i kaldt vann, da beholder de den fine grønne fargen. Hakk bladene i en matprosessor.
4. Finhakk sjalottløk og surr den raskt i smør. Ha på hvetemel og spe med buljong utblandet med neslekraft. La suppen koke ca. 5 minutter.
5. Tilsett fløte og hakket nesle og kok opp. Smak til suppen.
6. Kok eggene 6-8 minutter og avkjøl dem. ”Smilende” vaktelegg er også delikat tilbehør til suppen. De kokes ca. 1 1/2 minutt.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 28007)
Tilberedningstid: 30 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Suppe
Land: Norge

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Neslesuppe.Neslesuppe.
Denne retten har 43,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Neslesuppe med smilende egg.Neslesuppe med smilende egg.
Denne retten har 83,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brenneslesuppe.Brenneslesuppe.
Denne retten har 24,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,18.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjørvelsuppe til 4.Kjørvelsuppe til 4.
Denne retten har 111,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.