Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Nigiri sushi 2



Bilde av Nigiri sushi 2 oppskrift.

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
Det er enkelt å lage nigiri sushi selv. Lager du nigiri med laks, kveite og kamskjell får du et fargerikt sushifat som vil imponere – både deg selv og gjestene dine!

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
250grlaksefilet, uten skinn og bein
250grkveitefilet, uten skinn og bein
8stkkamskjell
8dlsushiris
0,5dlriseddik
1,5sssukker
1tssalt

Tilbehør

soyasaus, lys
wasabi
ingefær, syltet


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Fisk
Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Nigiri sushi 2 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier158,71518,58Kcal
Protein9,5531,20gram
Karbohydrat19,9165,06gram
Kostfiber0,591,93gram
Fett4,4114,41gram
Mettet fett0,812,65gram
Salt1,424,63gram
Pris på oppskriftenKr 13,63Kr 44,54Kroner
Hele oppskriften veier1 307 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok risen etter anvisning på pakken eller følg fremgangsmåte som beskrevet her.
Rør sukker og salt i riseddiken til alt er oppløst. Ha eddiken over risen når den er avkjølt og vend forsiktig inn. Pass på at risen ikke blir for fuktig, juster derfor mengden gradvis.
Skjær fisken i 2-3 millimeter tynne skiver slik at de passer på risballen. Skjær kamskjellmuskelen i 2-3 millimeter tykkelse nesten helt igjennom. Skjær neste snitt igjennom. Da får du to skiver som henger sammen og vil dekke risballen.
Når du skal lage risballene starter du med å fukte hendene med vann så risen ikke kleber på fingrene.
Ta en porsjon med sushiris. Bruk gjerne en spiseskje så får du like store risballer hver gang.
Form risen til en oval ball. Her kan du følge en steg-for-steg beskrivelse. Legg litt wasabi på den tynne fiskeskiven og legg så risballen over fiskeskiven. Snu biten slik at fisken ligger over risen.
Form biten ved å presse langs sidene og på toppen slik at risen og fisken fester seg til hverandre.
Legg nigiribitene pent på et fat og server med soyasaus, wasabi, og ingefær.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 29115)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Sushi
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Nigiri sushi 2.Nigiri sushi 2.
Denne retten har 158,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gunkanmaki.Gunkanmaki.
Denne retten har 145,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.