Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Nigiri sushi med sardiner



Nigiri sushi med sardiner oppskrift.
Fotograf: Esten Borgos
Nigiri sushi er kanskje mest kjent som en risball med en skive laks på toppen, men den kan varieres. I denne oppskriften er risen toppet med sardiner og gressløk.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
8stkhermetiske sardiner, i olje
8dlsushiris
1,5sssukker
1tssalt
0,5dlriseddik
2ssgressløk

Tilbehør

soyasaus, lys
wasabi
ingefær, syltet


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Nigiri sushi med sardiner med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier158,29327,26Kcal
Protein4,629,55gram
Karbohydrat31,5065,13gram
Kostfiber1,012,09gram
Fett1,312,71gram
Mettet fett0,250,52gram
Salt2,224,60gram
Pris på oppskriftenKr 9,66Kr 19,97Kroner
Hele oppskriften veier827 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok ris slik framgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisning på pakken.
Rør sukker og salt i riseddik til alt er oppløst. Når risen er avkjølt heller du litt av eddikblandingen over risen og vender den inn. Pass på at risen ikke blir for fuktig, prøv deg derfor fram med litt om gangen.
Ta sardiner ut av oljen og la dem renne av seg på tørkepapir. Når du skal lage risballene starter du med å fukte hendene med vann, så risen ikke kleber på fingrene.
Ta en porsjon med sushiris, bruk gjerne en spiseskje så får du like store risballer hver gang. Form risen til en oval ball.
Legg litt wasabi på risballen og legg så sardinen over.
Form biten ved å presse langs sidene og på toppen slik at risen og sardinen fester seg til hverandre.
Dryss finhakket gressløk på nigiribitene og legg pent på et fat.
Server med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 31113)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Sushi

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Nigiri sushi med sardiner.Nigiri sushi med sardiner.
Denne retten har 158,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Maki sushi med sardiner.Maki sushi med sardiner.
Denne retten har 127,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.