Norlandssodd

IngredienserAnnonse

Fremgangsmåte:

1,5 kg lammerygg deles opp i passende stykker, vaskes og legges over i kaldt vann. Beregn 1 liter vann og 1 ts salt pr. kg kjøtt. Gi kjøttet et oppkok og skum. La det koke sakte under lokk til det er nesten mørt. Deretter har man i renset og vasket gulrot og kålrabi som er skåret i litt store stykker, samt hakket løk. La soddet småkoke til grønnsakene er nesten møre. Da har man i hele, skrellede og vaskede poteter, 1/2 ts pepper og 1/2 ts ingefær.

Når soddet er ferdig kokt skal det ha kraft med fettperler på. Grønnsakene og potetene skal være kokt, men det skal ikke gå i stykker. Ha i salt etter smak.

Ved servering dekker man med tallerken, kniv, gaffel og skje. Legg kjøttet pent på fat, og ha potetene i en bolle. Øs sodden med grønnsakene på en dyp tallerken. Kjøttet og potetene deles opp på den enkeltes tallerken, og soddet spises til.TjenesterSett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Suppe
Land: Norge
Fylke: Nordland
Nasjonal/tradisjonsrett

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 2386 lesere totalt.
Oppskriften har fått 4,5 poeng totalt (av max 6) fra 2 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 13825)

Prøv en lignende oppskrift

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!