Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Norlandssodd




Ingredienser




Annonse


Fremgangsmåte:

1,5 kg lammerygg deles opp i passende stykker, vaskes og legges over i kaldt vann. Beregn 1 liter vann og 1 ts salt pr. kg kjøtt. Gi kjøttet et oppkok og skum. La det koke sakte under lokk til det er nesten mørt. Deretter har man i renset og vasket gulrot og kålrabi som er skåret i litt store stykker, samt hakket løk. La soddet småkoke til grønnsakene er nesten møre. Da har man i hele, skrellede og vaskede poteter, 1/2 ts pepper og 1/2 ts ingefær.

Når soddet er ferdig kokt skal det ha kraft med fettperler på. Grønnsakene og potetene skal være kokt, men det skal ikke gå i stykker. Ha i salt etter smak.

Ved servering dekker man med tallerken, kniv, gaffel og skje. Legg kjøttet pent på fat, og ha potetene i en bolle. Øs sodden med grønnsakene på en dyp tallerken. Kjøttet og potetene deles opp på den enkeltes tallerken, og soddet spises til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13825)
Kategori: Suppe
Land: Norge
Fylke: Nordland
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Inderøysodd fra Gjørv Gård.Inderøysodd fra Gjørv Gård.
Denne retten har 168,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sodd.Sodd.
Denne retten har 71,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.