Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Normannisk fasan med fylte epler




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkfasan, ca 1 kg
1dashsalt
hvit pepper
6stkepler
200grrosiner, gule
2dleplevin eller hvitvin
1skive(r)spekk, tynn
100grsmør
1bunt(er)persille

Fyll:

250grhakket kalvekjøtt
1stkløk
1sskavring, knust
1stkegg
sellerisalt
merian


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Normannisk fasan med fylte epler med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier138,64541,70Kcal
Protein9,6437,67gram
Karbohydrat9,1135,59gram
Kostfiber1,134,42gram
Fett6,1924,19gram
Mettet fett2,8211,02gram
Alkohol0,81 %
Salt0,150,59gram
Pris på oppskriftenKr 11,73Kr 45,83Kroner
Hele oppskriften veier2 344 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Gni den rensede fasanen innvendig med salt og pepper. Legg rosinene i bløt i vinen.

Bind spekkskiven om fasanen og brun den i 75 g smør. Slå varmen ned og la fasanen steke ved moderat varme i gryte med lokk eller i stekeovn ved 200 C.

Vinen fra rosinene helles over fasanen. Tilsett ca 2 dl buljong. Steketid ca 50 minutter.

Skrell eplene, stikk ut kjernehuset, pensle over med smeltet smør. Fyll eplene med rosinene, sett de fylte eplene i ovnen de siste 15 minuttene, før fasanen er ferdig. Den totale steketiden er avhengig av fuglens størrelse, fra 30 minutter til 1 1/2 time.

Fasanen skjæres opp mot brystbenet, legges sammen som om den var hel. Anrettes på varmt fat garnert med fylte epler og resten av rosinene. Hell kraften fra pannen over retten. Server pariserloff til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8041)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.