Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Norsk Kongekrabberisoni med safran



Norsk Kongekrabberisoni med safran oppskrift.
Fotograf: Audun Aagre

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkkongekrabbeskulder
2stkkongekrabbeklør
1dlrisoni
3dlvann
2ssolivenolje
1stksitron
2sssmør
3ssparmesan
Salt og pepper
estragon
gressløk
persille
2stkpiquillos, en type paprika/pepperfrukt
Safran


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Skalldyr
Spor-av-egg
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Norsk Kongekrabberisoni med safran med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier121,46295,21Kcal
Protein9,4222,90gram
Karbohydrat3,338,09gram
Kostfiber0,491,19gram
Fett7,7218,76gram
Mettet fett3,648,85gram
Salt0,992,41gram
Pris på oppskriftenKr 15,86Kr 38,55Kroner
Hele oppskriften veier972 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rens kongekrabben. Stek kjøttet fra klørne i olje og ha smør i pannen på slutten. Resten av klørne stekes også med. Den tynne delen av krabbekjøttet kuttes i tynne skiver, mens den tykke delen kuttes i tykke skiver.
Ha finhakket estragon og revet sitronskall over på slutten sammen med smør. Skjær piquillos i ringer og stek den i pannen.
Kok risonien i vann til den er al dente, smak den til som en risotto med safran, parmesan, sitronsaft, salt og pepper. Ha i urtene på slutten.
Server med opprevet kokt kongekrabbeskulder i risonien og legg resten av krabben på toppen.

Denne retten er kreert av Geir Skeie til Årets Kokk 2006.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 22108)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Norsk Kongekrabberisoni med safran.Norsk Kongekrabberisoni med safran.
Denne retten har 121,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.