Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Norsk steinbit bouillabaisse



Norsk steinbit bouillabaisse oppskrift.
Fotograf: Norges sjømatråd

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
600grsteinbitfilet uten bein
200grkrepsdyr etter valg (reker, hummer, sjøkreps)
500grblåskjell, her kan man gjerne bruke hjerteskjell
1stkfennikel i båter
1stkløk i skiver
2feddhvitløkbåter i skiver
1sstomatpuré
1dlolivenolje, kaldpresset
1,5literkraftig fiskekraft
2stktomater, skoldet og delt i 2
0,5stkrød chili i skiver
2stkstjerneanis
1grsafran
1stksitron, skallet
1stkappelsin, skallet
2stkappelsiner, saften

Aîoli:

1stkeggeplomme
1sstomatpure av soltørkede tomater
0,5dlmelk
2feddhvitløk
1dlolivenolje
Salt og sitronjuice etter smak


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Egg
Fisk
Melk
Skalldyr
Spor-av-skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Norsk steinbit bouillabaisse med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier82,40802,33Kcal
Protein6,0158,52gram
Karbohydrat1,4714,31gram
Kostfiber0,413,99gram
Fett5,7455,89gram
Mettet fett0,928,96gram
Salt0,484,71gram
Pris på oppskriftenKr 7,54Kr 73,42Kroner
Hele oppskriften veier3 895 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Damp skjellene i en kjele med 1 dl vann i ca. 5 minutter eller til skjellene har åpnet seg. Ta skjellmaten ut av skallet og sett til side. Sil kokekraften og bruk den i suppen.

Surr fennikel, løk og hvitløk i oljen ved svak varme i 5 minutter. Tilsett tomatpuré og surr videre i 2 minutter. Tilsett fiskekraft, tomater, chili, stjerneanis, appelsin - og sitronsskall og appelsinsaft. Kok opp.

Skjær steinbitfileten i serveringsstykker og legg den i suppen og la den trekke i 10 minutter. Tilsett safran krepsdyr og skjell etter 5 minutter.

Lag aîoli ved å mose hvitløken og salt i en morter. Tilsett potetpuré og eggeplomme. Pisk inn oljen i blandingen og ha i melken til slutt. Smak til med sitronjuice, salt og pepper.

Server suppen med brød og aîoli.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 23261)
Kategori: Suppe
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Steinbit "bouillabaisse" med skalldyr.Steinbit "bouillabaisse" med skalldyr.
Denne retten har 94,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Norsk steinbit bouillabaisse.Norsk steinbit bouillabaisse.
Denne retten har 82,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klar fiskesuppe.Klar fiskesuppe.
Denne retten har 46,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.