Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Nypegrøt




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
5dlnyper
5dlvann
sukker
Ca 2sspotetmel
1dlkaldt vann


Annonse


Næringsdeklarasjon for Nypegrøt med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier22,7748,22Kcal
Protein0,190,40gram
Karbohydrat4,389,27gram
Kostfiber1,663,52gram
Fett0,130,28gram
Mettet fett0,000,00gram
Salt0,020,03gram
Pris på oppskriftenKr 1,35Kr 2,86Kroner
Hele oppskriften veier847 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Nyper er det mye arbeid å rense, men ta bort blomster, blader og stilker. Del de i 2 og ta ut frøene. Skyll og knus dem litt.
Sett over til kok med vann, og kok dem til de er myke. Mos dem så i ett moseapparat, mikser og lignende. Til en jevn masse. Tilsett sukker til den er passe søt.
Kok opp og tilsett potetmel utrørt i litt vann. Kok opp men ta vekk med en gang den bobler. Fyll grøten i dessertbolle og dryss litt sukker på toppen for å unngå snerk.
Det smaker godt og ser pent ut med noen grovhakkede mandler på toppen.
Server grøten kald, med melk eller fløte.

Moste nyper kan og brukes som grunnlag til vin.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Knut Pettersen
(Intern: 2366)
Kategori: Grøt
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.