Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Nyperosemarmelade




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1liternyperoserIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1litervann
1stksitron, saften
1kgsukker


Annonse


Næringsdeklarasjon for Nyperosemarmelade med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier186,714 014,27Kcal
Protein0,030,65gram
Karbohydrat46,621 002,33gram
Kostfiber0,010,22gram
Fett0,010,22gram
Mettet fett0,000,00gram
Salt0,000,00gram
Pris på oppskriftenKr 0,95Kr 20,43Kroner
Hele oppskriften veier2 150 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

- Obs! For å ta best mulig vare på aroma og smak må det ikke koke for lenge, marmeladen blir derfor noe tynn.

Roser er ikke bare vakre, men de smaker godt også!
Fjern alle insekter og ha rosenblad i vannet og kok forsiktig i 15 min. Hell over i en bolle og la avkjøle. Sil rosensaften tilbake i kjelen, og ta vare på rosenbladmassen.

Hell sitronsaften i væsken som straks antar en blekere rødtone, hell deretter i sukkeret. Rør over svak varme til sukkeret er oppløst, legg rosenbladene tilbake i væsken og la koke opp. Kok kraftig i 10 minutter, ta kjelen av varmen og fordel marmeladen på varme, tørre og rene glass som korkes tett. Alternativt fryses blandingen.

Deilig til importerte jordbær (de norske trenger jo ingenting!), iskrem og andre desserter, f eks: Skjær inn 4 ss rosenmarmelade i en stor bolle vispet krem (uten sukker) og server til jordbær, fruktsalater, hermetisk pære, fersken osv.

Inger-Lise Østmoe, kvinnen bak Norsopp AS, står også bak innholdet i NRKs "Blomstrende Nytelser", "Jenter på tur" og "Fuktig vilt og sprøtt". Denne oppskriften ble først publisert på NRK sine nettsider i forbindelse med et av disse programmene. Ønsker du mer informasjon om programmene kan du gå på denne siden Naturens Verden.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norsopp AS
(Intern: 100050)
Kategori: Syltetøy/gele
Land: Norge

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.