Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Nyresauté




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4stkkalvenyrer
300grsopp
1dashsmør eller olje til steking
2sshvetemel
2dltørr hvitvin
1dashsalt
1dashpepper
4porsjon(er)potetmos


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Nyresauté med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier79,19500,72Kcal
Protein8,4153,18gram
Karbohydrat4,3527,51gram
Kostfiber0,563,54gram
Fett2,4215,30gram
Mettet fett0,895,63gram
Alkohol0,75 %
Salt0,392,46gram
Pris på oppskriftenKr 4,42Kr 27,95Kroner
Hele oppskriften veier2 529 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rens kalvenyrene og skyll dem i kaldt vann. Deretter skjærer du dem i to i lengderetningen. Rens bort årer og fett. Legg dem i så mye kokende lettsaltet vann at det dekker. Nyrene kokes ferdig, tas opp og skjæres deretter i tynne skiver.

Rens og finhakk soppen, la den koke til kraften kommer ut. Ta vare på den til sausen.

Tørk nyrene med papir og legg dem sammen med soppen i en varm panne og brun dem. Dryss over hvetemelet, la det bli brunt. Hell vin i pannen og la den koke litt inn. Lag saus av soppkraften og vinsjyen ved å tilsette litt mer jevning om nødvendig. Smak til med salt og pepper og la det hele koke i ca 10 minutter under omrøring på svak varme. Serveres med potetmos.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10109)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.