Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Nyttårsterte




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Bunn:

225grhvetemel
1sssukker
100grsmør
100grricottaost ellercottage cheese
50grsmeltet, mørk sjokolade

Krem:

2,5dlmatfløte
6stkeggeplommer
5sssukker
1ssmaisenna
1stkvaniljestang
50grrevet marsipan

Dessuten

Ca 11stkblå plommer delt i 2, (uten stener) eller annen god frukt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Nøtter
Spor-av-egg
Spor-av-gluten
Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Nyttårsterte med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier243,503 804,44475,56Kcal
Protein4,6472,509,06gram
Karbohydrat26,29410,7551,34gram
Kostfiber1,4823,122,89gram
Fett12,98202,8025,35gram
Mettet fett6,89107,6513,46gram
Salt0,132,010,25gram
Pris på oppskriftenKr 5,68Kr 88,74Kr 11,09.-
Hele oppskriften veier1 562 totalt1 562 pr porsj195 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 8 stykker

Ha mel og sukker i en bolle og hakk smøret i. Tilsett ferskosten og elt deigen raskt sammen. Sett den på et kjølig sted en stund.
Kjevle ut til en runding eller firkant (ca. 8 cm større enn paiformen du velger). Trykk den ned i formen med lett hånd.
Trykk kanten til og skjær evt. bort det som er for mye. Prikk i bunnen med gaffel. Legg så et stykke bakepapir på tertebunnen og fyll med ris eller tørre erter/bønner. Da holder bunnen seg flat. Settes inn i 225 gr varm ovn. Får steke ca. 15 minutter. Fjern det tørre pluss papiret og stek videre til bunnen er gyllen og sprø. Avkjøl bunnen helt.
Pensle den med smeltet sjokolade og la den stivne. Ha alle ingrediensene til kremen i en kjele og varm det sakte opp under pisking. Kremen skal bli ganske stiv. La den avkjøle og smak evt. til med mer sukker. Bland inn reven marsipan og bred den utover i tertebunnen.

Legg de halve plommene tett med «buen» opp og servér terten. Godt nytt år !

Mer info

Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
(Intern: 26490)
Kategori: Dessertpai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sitron- og marengspai.Sitron- og marengspai.
Denne retten har 368,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.