Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Oksefilet med saus Bourgogne. pastinakkrem og glas



Oksefilet med saus Bourgogne, pastinakkrem og glas oppskrift.
Fotograf: Matprat.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
700grindrefilet av okse/ storfe
100grlardo (urtekrydret spekk)
2sssort pepper
2sssalt
2ssgrovhakket rosmarin
2ssolje til steking

Saus Bourgogne

2kgoksebryst med bein
6skive(r)bacon
2stkløk
1stk litesellerirot
4feddhvitløk
1stkgulrot
1helflaske(r)rødvin
2stklaurbærblad, friske
1sshel pepper
3litervann eller kraft
100grsmør
2tssalt
2tspepper sort, nykvernet

Pastinakk-krem

500grferdig skrelt pastinakk
1litervann
1tssalt
1dlfløte
140grkaldt smør
1tssalt
1tspepper, nykvernet

Glasert løk

20stkstjerneløk
1litervann
1tssalt
2dlfrisk presset sitronsaft
1sssmør, kaldt
1tssalt
1tspepper sort, nykvernet
Ca 2tssukker


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Oksefilet med saus Bourgogne. pastinakkrem og glas med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier77,242 120,81Kcal
Protein5,82159,80gram
Karbohydrat1,2434,05gram
Kostfiber0,4512,36gram
Fett4,80131,80gram
Mettet fett2,0656,56gram
Alkohol0,70 %
Salt0,8423,08gram
Pris på oppskriftenKr 6,97Kr 191,38Kroner
Hele oppskriften veier10 983 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Renskjær oksefileten. Skjær lardo i tynne strimler og legg dem i fryseren slik at de blir faste og klare til å spekke oksefilet med.

2. Bruk en spekknål, fest lardoen godt og dra den gjennom kjøttet. Før steking tempereres kjøttet på kjøkkenbenken noen timer.

3. Brenn av sort pepper i tørr stekepanne. Grovknus pepperen under avkjølingen. Krydre fileten med pepper. Bland sammen salt og rosmarin og dryss/gni dette på fileten.

4. Forvarm stekepanne og stek fileten ved god varme rundt på alle sider. Legg så fileten på en rist, med en langpanne under og bak fileten ved 160 grader i ca 20 minutter.

5. La kjøttet hvile noen minutter og stikk så inn et steketermometer og sjekk temperaturen. Kjøttet skal ha mellom 55 og 58 grader for medium stekt filet.

OBS! Det er bedre å sjekke temperaturen en gang for mye enn en gang for lite. Det som er viktig at fileten har fått hvilt seg mellom hver gang du setter i steketermometeret slik at ikke all kjøttkraft renner ut når stikker i kjøttet. Dette er spesielt viktig når en skjærer kjøttet. Kjøttet må hvile nesten like lang tid som det har stekt, da blir kjøttet saftigst.

Saus Bourgogne
1. Kutt oksebryst i mindre stykker. Skrell og kutt grønnsaker i grove biter.

2. Stek kjøttet på sterk varme så det blir raskt godt brunt. Tilsett bacon og grønnsaker og stek til alt har en fin og gyllen farge.

3. Tilsett rødvin og kok dette helt ned til sirup, tilsett vann eller kraft. Kok opp igjen, skru ned til medium varme, skum av og la dette småkoke i ca 2 timer.

4. Sil av og rør inn kaldt smør skåret i små treninger. Smak til med salt og nykvernet sort pepper.

Pastinakk-krem
1. Skrell og del pastinakken i mindre biter. Kok den mør i vann og tilsett salt.

2. Sil av vannet og mos pastinakken i foodprosessor. Under mosingen tilsettes smør og fløte. Kjøres til en glatt krem.

3. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Glasert løk
1. Skrell og forvell løken. Hold den varm.

2. Ha sitronsaften i en kjele og kok ned til halv mengde. Rør inn kaldt smør og smak til.

3. Rett før servering tilsettes varm nykokt løk. Vend godt om.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 19498)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Oksestek med rørte tyttebær.Oksestek med rørte tyttebær.
Denne retten har 158,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Roastbeef.Roastbeef.
Denne retten har 83,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Filet innbakt i skinke.Filet innbakt i skinke.
Denne retten har 91,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 19,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ovnsbakt høyrygg.Ovnsbakt høyrygg.
Denne retten har 99,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt indrefilet av storfe.Helstekt indrefilet av storfe.
Denne retten har 90,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Oksestek 2.Oksestek 2.
Denne retten har 92,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt indrefilet med oksehale- og jordskokkragu.Helstekt indrefilet med oksehale- og jordskok.
Denne retten har 122,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Baconbiff.Baconbiff.
Denne retten har 75,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Innbakt biff for to.Innbakt biff for to.
Denne retten har 174,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Roastbiff 3.Roastbiff 3.
Denne retten har 136,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Oksefilet Wellington.Oksefilet Wellington.
Denne retten har 119,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Biff Wellington - Innbakt oksefilet.Biff Wellington - Innbakt oksefilet.
Denne retten har 130,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Indrefilet med søtpotetpure.Indrefilet med søtpotetpure.
Denne retten har 91,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Innbakt biff.Innbakt biff.
Denne retten har 186,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Biff på vinkokte poteter.Biff på vinkokte poteter.
Denne retten har 105,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.