Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Oksegryte fra Provence




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1,5kgoksekjøtt, fra skank eller bog
2stkløk, skåret i 4 båter
3feddhvitløksfedd, skrelt og knust
1dashsvart pepper
1knivsoddallehånde
suppekvast laget av 4 kvister hver av frisk timian og rosmarin, 1 laurbærblad og appelsinskall
6dlrødvin, fyldig
2ssolivenolje
250grsalt flesk
6skive(r)bacon eller 2 biter fleskesvor
2stk storgulrøtter, skåret i tykke skiver
500grplommetomater, flådd og skåret i 4 båter
125grsvarte olivener, helst Nicoise-oliven
60grtørket steinsopp eller 250 g frisk skogsopp
1dashsalt
90grfersk pasta pr. person, f.eks. tagliatelle


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Spor-av-egg
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Oksegryte fra Provence med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier128,55790,58Kcal
Protein10,9167,10gram
Karbohydrat2,9718,27gram
Kostfiber0,875,35gram
Fett6,6340,77gram
Mettet fett2,0712,73gram
Alkohol1,66 %
Salt0,714,36gram
Pris på oppskriftenKr 13,43Kr 82,59Kroner
Hele oppskriften veier3 690 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rens oksekjøttet for fett dagen i forveien og skjær kjøttet i store stykker som legges i en bolle sammen med løk, hvitløk, krydder, suppekvast, vin og olje. Sett til marinering, helst i 24 timer.

Neste dag deler du opp det salte flesket i små strimler. Legg dem i en stor gryte sammen med baconskivene og hell vann til det dekker. Kok langsomt opp og la det koke i 5 minutter. Hell av kokevannet.

Fôr bunnen på en form eller gryte av steintøy eller støpejern med halvparten av baconet eller en av fleskesvorbitene.

Ta kjøttet opp av marinaden og sil det. Ta vare på marinaden. Legg oksekjøtt, løk, hvitløk, krydder, suppekvast og det salte flesket i strimler i gryten, og legg gulrøtter og tomater innimellom.

Kok opp marinaden og hell den over kjøttet. Dekk gryten med matpapir eller aluminiumfolie og legg deretter på lokket.

La det trekke i 3 1/2 - 4 timer, enten svakt surrende på komfyren eller i stekeovn på lav temperatur (140 C). I mellomtiden forveller du olivenene i 2 minutter i kokende vann. Legg steinsoppen i bløt i litt varmt vann i 15 minutter, slå deretter vannet fra.

Etter at retten har kokt i 3 timer, tilsettes oliven og steinsopp. Sett på lokket igjen og la det trekke ytterligere 30 minutter, til kjøttet er så mørt at det kan skjæres med skje.

Rett før servering koker du opp4 liter saltet vann og hard den ferske pastaen i kjelen. Kok den og hell deretter av kokevannet.

Skum fettet fra overflaten, fjern flesket og juster saltmengden. Serveres sammen med den nykokte pastaen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10456)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Frankrike

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Bankekjøtt tradisjonell.Bankekjøtt tradisjonell.
Denne retten har 107,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tagine - Terracottakokt oksegryte.Tagine - Terracottakokt oksegryte.
Denne retten har 89,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjøtt og bønner  (Chilli con Carne).Kjøtt og bønner (Chilli con Carne).
Denne retten har 123,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sukiyaki.Sukiyaki.
Denne retten har 75,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Estofado de carne ­ spansk lapskaus.Estofado de carne ­ spansk lapskaus.
Denne retten har 84,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Massamam beef curry.Massamam beef curry.
Denne retten har 197,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Niku Jaga - kjøtt og poteter.Niku Jaga - kjøtt og poteter.
Denne retten har 72,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjøttgryte fra Burgund.Kjøttgryte fra Burgund.
Denne retten har 94,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Biff Stroganoff 3.Biff Stroganoff 3.
Denne retten har 140,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Chili con carne med oksekjøtt.Chili con carne med oksekjøtt.
Denne retten har 65,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Chili con carne 5.Chili con carne 5.
Denne retten har 92,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Trinidad Pelau fra Trinidad & Tobago.Trinidad Pelau fra Trinidad & Tobago.
Denne retten har 144,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kaldereta.Kaldereta.
Denne retten har 92,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rødvinsgryte.Rødvinsgryte.
Denne retten har 76,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Erter, kjøtt og flesk.Erter, kjøtt og flesk.
Denne retten har 60,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.