Oksehalesuppe 2

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner

1 dag:

2kgoksehaler
hvetemel
3stkløk
2stk storgulrøtter
1stkpersillerot
2stkgrønne stilkselleri
4ssMargarin
3,5litervann
1,5sssalt
0,5tsknust pepper
2stklaurbærblad
evnt. persillestilker

2 dag:

3literkraft
2stkgulrøtter
1stkpurre
3sstomatpuré
1sssoyasaus
3sshvetemel

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 75,93 Kcal
Protein 3,54 g
Fett 6,31 g
Karbo 1,05 g
Pris 2,58.- kr

Fremgangsmåte:

Denne klassikeren blant gode supper tar det sin tid å tilberede, og passer derfor utmerket å lage i store porsjoner til gjestemat. Eller man kan dele suppen i passende porsjoner og fryse den ned. Tilberedningen kan med fordel fordeles over to dager, slik at kjøtt og grønnsaker brunes og kokes på forhånd, for eksempel dagen før. Kraften blir nemlig ganske fet, og når den er kald, har fettet stivnet til en kake som er lett å fjerne.

Del oksehalene i leddene. Skrell og skjær løk og røtter i mindre biter.

Vend kjøttbitene i hvetemel, da får de bedre stekeskorpe. Brun dem godt over det hele i en stekepanne, men legg ikke for mye kjøtt i om gangen, og legg dem over i et stort kokekar.

Brun deretter løk og røtter og legg dem i kokekaret etter hvert. Bruningen er viktig for at suppen skal få fyldig smak og farge. Kok ut pannen med litt av vannet og hell det i kokekaret.

Tilsett resten av vannet, salt, pepper, laurbærblad og eventuelt persillestilker. Kok det hele i 3-3 ½ time under lokk til kjøttet løsner lett fra bena. Ta opp kjøttet, sil kraften og sett den kaldt.

Rens kjøttet for ben, fett og brusk og skjær det i små terninger. De utkokte grønnsakene kastes. Så langt kan man gjøre i stand suppen på forhånd.

Fjern fettkaken på kraften. Skrell og skjær gulrøttene i strimler, snitt, skyll og skjær purren i skiver. Kok dem for seg, så vidt myke, i litt av kraften.

Varm resten av kraften sammen med tomatpuré og soya. Rør ut melet i litt vann til en glatt jevning, tilsett den, kok opp under omrøring og kok i 3-4 minutter. Legg i kjøtt og grønnsaker, varm opp og smak til suppen, gjerne med litt sherry, 3-4 ss.

Server med finhakket persille i en skål og godt brød ved siden av.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Suppe
Land: Ukjent-opprinnelse
Oppskriften er vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 22649 lesere totalt.
Oppskriften har fått 5,2 poeng totalt (av max 6) fra 15 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 7269)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!