Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Oksekjøttpai




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
olje
1stk storstor hakket løk
2feddpresset hvitløk
3skive(r)hakket bacon
1,5kgmagert oksekjøtt i terninger
2sshvetemel
1stksmuldret buljongterning
1glassrødvin
1sssterk sennep
1sstomatpuré
1ssurtekrydderblanding
2sssoyasaus (kan sløyfes)
2ssworcester-saus
200grfrisk sopp, oppdelt
12stksyltede valnøtter delt i to eller sorte oliven
2sshakket persille
500grbutterdeig
1stksammenpisket egg


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Nøtter
Sennep
Soya
Spor-av-egg
Spor-av-melk
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-soya
Spor-av-sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Oksekjøttpai med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier229,636 362,501 060,42Kcal
Protein12,30340,8056,80gram
Karbohydrat9,66267,6644,61gram
Kostfiber0,4612,752,12gram
Fett15,31424,2070,70gram
Alkohol0,44 %12,192,03gram
Mettet fett4,98137,9823,00gram
Salt0,9626,504,42gram
Pris på oppskriftenKr 10,55Kr 292,32Kr 48,72.-
Hele oppskriften veier2 771 totalt2 771 pr porsj462 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 6 stykker pai



Varm litt olje i en gryte og tilsett løk, hvitløk og bacon. La det surre til løken er myk.

Brun kjøttet i olje i stekepannen. Ha det i gryten etterhvert. Dryss melet over. Rør inn buljongterningen, rødvin, sennep, tomatpuré, urter, soyasaus og worcester-saus. La det trekke under lokk ved svak varme i 2 timer til kjøttet er mørt.

Tilsett sopp, syltet valnøtt eller oliven og hakket persille. Smak til med salt og pepper. La fyllet avkjøles, helst natten over.

Forvarm ovnen til 180 C. Kjevl ut butterdeigen. Skjær ut en ekstra kant 1,5 cm bred. Bruk resten til å skjære ut dekorative blader.

Fordel fyllet i en 30 x 20 cm paiform.

Legg deigremsen på 1,5 cm rundt kanten av formen. Pensle med egg. Legg deiglokket over og pensle med egg. Skjær et kryss midt på slik at damp kan slippe ut. Pynt med deigblader som pensles med egg.

Stekes i 30-40 minutter til butterdeigen er godt hevet og gyllen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12529)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Biffpai.Biffpai.
Denne retten har 120,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.