Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!

Oksemørbrad helstekt

Oppskriften har fått 3 poeng. 3 poeng (av max 6) i snitt fra 1 lesere
Oppskriften har hatt 2669 lesere! 2669 lesere
Liker du oppskriften og utregningene?
Del oppskriften på disse mediene:
Oksemørbrad helstekt har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 gr og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 132,99 Kcal ......Protein: 21,37 gram ......Fett: 5,27 gram ......Mettet fett: 2,94 gram
Karbohydrater: 0,02 gram ......Kostfiber: 0 gram .....Natrium: 96,88 mg .......Pris: 18,73 .- kr

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1,5kgoksemørbrad av midtestykket eller oksefilet
1dashsalt
1dashpepper
50grsmør
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Anbefalt vin


Fremgangsmåte:

Sjekk kjøttet etter for uregelmessigheter. Når midtestykket er best, er det, fordi mørbraden er tynnest i endene, og derfor kan bli stekt for mye

Brun kjøttet kort og godt på alle sider i en jerngryte. Krydre det med salt og pepper. Demp varmen. Stek mørbradstykket ytterligere 20-25 minutter i alt, avhengig av hvor rødt kjøttet ønskes. Vend det en gang under stekningen.

Sentrumstemperatur før hviletid
Litt rød 55-60 c.
svak rosa 60-65 c.
Gjennomstekt 65-68 c.

La steken hvile tildekket (med alufolie og duk) i minst 10 og gjerne 15 minutter, før den skjæres ut. Så rekker varmen å fordele seg i kjøttet, og saften blir, hvor den er. Hviletiden er viktig og er en del av stekeprocessen. Skjær kjøttet i ikke for tykke skiver med en tung, skarp kniv, like før det serveres.

Tips:
Hasselbackpoteter, Poteter, bagte, Potetfat med Bearnaisesauce, Bordelaisesauce eller champignonsauce.

Løk, glaserede, Bønner, grønne (haricots verts), grønnsaker, marinerede eller en frisk grøn salat, er gode forslag til tilbehør.

Sørg for, at kjøttet har kjøkkentemperatur, når steking begynnes


NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 132,99297,2814,9 %
Fett: 5,2711,78 gr16,8 %Fett35,66 %
Protein: 21,3747,77 gr95,5 %Protein64,27 %
Karbo: 0,020,04 gr0,0 %Karbo0,06 %
Fiber: 0,000,00 gr0,0 %
Mettet fett: 2,946,57 gr32,9 %
Salt: 0,240,54 gr10,8 %
Hele oppskriften veier 1341,2 gr totalt
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.18,73 .-
Pris 6 porsjonerKr. 251,21 .-Se din tallerken
Pris pr porsjon Kr 41,87.-Vis fullt næringsinnhold



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Krydrede biffstrimler med pasta hos oss.Les mer om Biff med rotfruktsrisotto hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:21216



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen