Matbloggtoppen
Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Oksemørbrad helstekt

Oppskriften har fått 3 poeng. 3 poeng (av max 6) i snitt fra 1 lesere
Verdier pr 100 gram: Pris: Kr 19,13 Kcal: 133,10 Fett: 5,27 gr Protein: 21,39 gr Karbo: 0,02 gr
Mettet fett: 2,94 gr Kostfiber: 0,00 gr Salt av natrium: 0,17 gr
Oppskriften har hatt 2592 lesere! 2592 lesere

Ingredienser

Porsjoner
1,5kgoksemørbrad av midtestykket eller oksefilet
salt
pepper
50grsmør
Annonse

Utregnet energiprosent av totalt kcal

Karbohydrater0,06 prosent
Protein64,29 prosent
Fett35,64 prosent

Totalpris for 6 porsjoner

Kr 256,34

Pris pr porsjon

Kr 42,72
Forklaring på prissystemet
Forklaring på næringsinnhold
Vis fullt næringsinnhold

Mer fakta om oppskriften

Kilde:
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Anbefalt vin





Fremgangsmåte:

Sjekk kjøttet etter for uregelmessigheter. Når midtestykket er best, er det, fordi mørbraden er tynnest i endene, og derfor kan bli stekt for mye

Brun kjøttet kort og godt på alle sider i en jerngryte. Krydre det med salt og pepper. Demp varmen. Stek mørbradstykket ytterligere 20-25 minutter i alt, avhengig av hvor rødt kjøttet ønskes. Vend det en gang under stekningen.

Sentrumstemperatur før hviletid
Litt rød 55-60 c.
svak rosa 60-65 c.
Gjennomstekt 65-68 c.

La steken hvile tildekket (med alufolie og duk) i minst 10 og gjerne 15 minutter, før den skjæres ut. Så rekker varmen å fordele seg i kjøttet, og saften blir, hvor den er. Hviletiden er viktig og er en del av stekeprocessen. Skjær kjøttet i ikke for tykke skiver med en tung, skarp kniv, like før det serveres.

Tips:
Hasselbackpoteter, Poteter, bagte, Potetfat med Bearnaisesauce, Bordelaisesauce eller champignonsauce.

Løk, glaserede, Bønner, grønne (haricots verts), grønnsaker, marinerede eller en frisk grøn salat, er gode forslag til tilbehør.

Sørg for, at kjøttet har kjøkkentemperatur, når steking begynnes




Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Lumpia hos oss.Les mer om Løvbiff med pommes frites hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:21216



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen