Oksemørbrad helstekt

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1,5kgoksemørbrad av midtestykket eller oksefilet
1dashsalt
1dashpepper
50grsmør

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 132,99 Kcal
Protein 21,37 g
Fett 5,27 g
Karbo 0,02 g
Pris 18,73.- kr

Fremgangsmåte:

Sjekk kjøttet etter for uregelmessigheter. Når midtestykket er best, er det, fordi mørbraden er tynnest i endene, og derfor kan bli stekt for mye

Brun kjøttet kort og godt på alle sider i en jerngryte. Krydre det med salt og pepper. Demp varmen. Stek mørbradstykket ytterligere 20-25 minutter i alt, avhengig av hvor rødt kjøttet ønskes. Vend det en gang under stekningen.

Sentrumstemperatur før hviletid
Litt rød 55-60 c.
svak rosa 60-65 c.
Gjennomstekt 65-68 c.

La steken hvile tildekket (med alufolie og duk) i minst 10 og gjerne 15 minutter, før den skjæres ut. Så rekker varmen å fordele seg i kjøttet, og saften blir, hvor den er. Hviletiden er viktig og er en del av stekeprocessen. Skjær kjøttet i ikke for tykke skiver med en tung, skarp kniv, like før det serveres.

Tips:
Hasselbackpoteter, Poteter, bagte, Potetfat med Bearnaisesauce, Bordelaisesauce eller champignonsauce.

Løk, glaserede, Bønner, grønne (haricots verts), grønnsaker, marinerede eller en frisk grøn salat, er gode forslag til tilbehør.

Sørg for, at kjøttet har kjøkkentemperatur, når steking begynnes



Tjenester








Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Ekstra info

Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
Oppskriften har hatt 2880 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 21216)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!