Oksemørbrad helstekt



Oppskriften har fått 3 poeng (av max 6) fra 1 lesere
Oppskriften har hatt 2749 lesere totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Kilder og dato

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 21216)

Ekstra info om oppskriften

Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse


NB! Oppskriften Oksemørbrad helstekt har utregnet kalorier, pris, energifordeling og ellers fullt næringsinnhold som er kalkulert av Knut Pettersen ©Matoppskrift.no.

Næringsinnhold pr 100 gram:
Kalorier 132,99 Kcal
Protein 21,37 g
Fett 5,27 g
Karbo 0,02 g
Pris 18,73.- kr








Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1,5kgoksemørbrad av midtestykket eller oksefilet
1dashsalt
1dashpepper
50grsmør

Fremgangsmåte:

Sjekk kjøttet etter for uregelmessigheter. Når midtestykket er best, er det, fordi mørbraden er tynnest i endene, og derfor kan bli stekt for mye

Brun kjøttet kort og godt på alle sider i en jerngryte. Krydre det med salt og pepper. Demp varmen. Stek mørbradstykket ytterligere 20-25 minutter i alt, avhengig av hvor rødt kjøttet ønskes. Vend det en gang under stekningen.

Sentrumstemperatur før hviletid
Litt rød 55-60 c.
svak rosa 60-65 c.
Gjennomstekt 65-68 c.

La steken hvile tildekket (med alufolie og duk) i minst 10 og gjerne 15 minutter, før den skjæres ut. Så rekker varmen å fordele seg i kjøttet, og saften blir, hvor den er. Hviletiden er viktig og er en del av stekeprocessen. Skjær kjøttet i ikke for tykke skiver med en tung, skarp kniv, like før det serveres.

Tips:
Hasselbackpoteter, Poteter, bagte, Potetfat med Bearnaisesauce, Bordelaisesauce eller champignonsauce.

Løk, glaserede, Bønner, grønne (haricots verts), grønnsaker, marinerede eller en frisk grøn salat, er gode forslag til tilbehør.

Sørg for, at kjøttet har kjøkkentemperatur, når steking begynnes

Prøv en lignende oppskrift





Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!