Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:

Oksemørbrad helstekt

Oppskriften har fått 3 poeng. 3 poeng (av max 6) i snitt fra 1 lesere
Oppskriften har hatt 2682 lesere! 2682 lesere
Oksemørbrad helstekt har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 g og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 132,99 kcal ......Protein: 21,37 g ......Fett: 5,27 g ......Mettet fett: 2,94 g
Karbo: 0,02 g ......Kostfiber: 0 g .....Natrium: 96,88 mg .......Pris: 18,73 .- kr
Skriv ut!

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1,5kgoksemørbrad av midtestykket eller oksefilet
1dashsalt
1dashpepper
50grsmør
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Anbefalt vin



Fremgangsmåte:

Sjekk kjøttet etter for uregelmessigheter. Når midtestykket er best, er det, fordi mørbraden er tynnest i endene, og derfor kan bli stekt for mye

Brun kjøttet kort og godt på alle sider i en jerngryte. Krydre det med salt og pepper. Demp varmen. Stek mørbradstykket ytterligere 20-25 minutter i alt, avhengig av hvor rødt kjøttet ønskes. Vend det en gang under stekningen.

Sentrumstemperatur før hviletid
Litt rød 55-60 c.
svak rosa 60-65 c.
Gjennomstekt 65-68 c.

La steken hvile tildekket (med alufolie og duk) i minst 10 og gjerne 15 minutter, før den skjæres ut. Så rekker varmen å fordele seg i kjøttet, og saften blir, hvor den er. Hviletiden er viktig og er en del av stekeprocessen. Skjær kjøttet i ikke for tykke skiver med en tung, skarp kniv, like før det serveres.

Tips:
Hasselbackpoteter, Poteter, bagte, Potetfat med Bearnaisesauce, Bordelaisesauce eller champignonsauce.

Løk, glaserede, Bønner, grønne (haricots verts), grønnsaker, marinerede eller en frisk grøn salat, er gode forslag til tilbehør.

Sørg for, at kjøttet har kjøkkentemperatur, når steking begynnes


NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 132,99297,2814,9 %
Fett: 5,2711,78 g16,8 %Fett35,66 %
Protein: 21,3747,77 g95,5 %Protein64,27 %
Karbo: 0,020,04 g0,0 %Karbo0,06 %
Fiber: 0,000,00 g0,0 %
Mettet fett: 2,946,57 g32,9 %
Salt: 0,240,54 g10,8 %
Hele oppskriften veier 1341,2 g totalt
Pris på oppskriften: Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.18,73
Pris 6 porsjonerKr. 251,21Se din tallerken
Pris pr porsjon Kr 41,87Vis fullt næringsinnhold for oppskriften
Forklaring på prissystemet!Forklaring på tallerkentjenesten!



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Biff Lindstrøm 2 hos oss.Les mer om Bulgogi koreansk marinert biff hos oss.Les mer om Biff Nansen 2 hos oss.