Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Okserull 2



Okserull 2 oppskrift.
Fotograf: Mat.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Slagside (rulleskinn) ca. 30 x 35 cmIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
Ca 900grkjøtt av bog/hals
Ca 250grspekk
2plate(r)gelatin
2tssalt
1tssukker
1tspepper
1tsingefær
Ca 1stkfinhakket løk


Annonse


Næringsdeklarasjon for Okserull 2 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier260,853 336,27Kcal
Protein15,69200,68gram
Karbohydrat1,0413,30gram
Kostfiber0,263,33gram
Fett21,49274,86gram
Mettet fett1,1414,58gram
Salt1,1714,99gram
Pris på oppskriftenKr 11,66Kr 149,13Kroner
Hele oppskriften veier1 279 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Hjemmelaget rull smaker ekstra godt, og den kan lages i god tid før jul og eventuelt fryses.

Skjær kjøttet i ca. 1 cm tykke strimler langsetter fibrene, og spekket i ca. ½ cm tykke strimler.

Bland sammen krydder og salt og bløt gelatinen i kaldt vann. For å få rullen rød kan du tilsette 1 krm salpeter i krydderblandingen. Bank rulleskinnet og form det rektangulært. Strø over litt av krydderblandingen. Legg kjøtt og spekk lagvis i rullen med hakket løk, gelatin og krydder mellom. Begynn og slutt med kjøtt. Fest rullen sammen på midten med en gaffel. Sy med sterk tråd fra midten mot endene på begge sider.

Rullen kan godt ligge og trekke en stund før den syes. Den skal være omtrent så fast som en muskel. Surr rullen med hyssing. Hvis den har ujevn form surres rullen fra den tykkeste enden slik at den blir jevn og pen.

Kok lake av 200 g salt og 25 g (ca. 1 ¾ ss) sukker pr. liter vann. Avkjøl laken og la rullen ligge i laken ca. 1 uke. Da behøver den ikke vannes ut før koking. Pakk evt. rullen inn i et klede, kok den (trekke ved kokepunktet) i 1 ½ - 2 timer og legg den i press, ikke for mye til å begynne med.

Tips :

rullen kan saltes ferdig ved lagingen. Beregn 1 ½ ss salt pr. kg kjøtt og flesk iberegnet rulleskinnet. Gni også litt salt utenpå rullen og la den trekke på et kjølig sted før koking.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Elsa's hjemmeside
(Intern: 16198)
Kategori: Pålegg
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Oksetunge.Oksetunge.
Denne retten har 42,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokt tunge.Kokt tunge.
Denne retten har 177,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Okserull.Okserull.
Denne retten har 298,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Okserull 2.Okserull 2.
Denne retten har 260,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.