Oksestek stekt i gryte



Man bruker f.eks. mørbradstek, filetkam eller isbenstek

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1,5kgoksekjøtt med ben eller 1 kg kjøtt uten ben
2sssmør eller margarin
salt, hvit pepper
Ca 5dlvann eller buljong

SAUS

Ca 5dlstekesjy
2sshvetemel
STEKETID: 1 1/2-2 timer


Fremgangsmåte:

Stell kjøttet, tørk det godt og bind det opp om nødvendig.

Brun smøret i gryte. Legg kjøttet i og brun det på alle sider. Tilsett krydder. Spe med varm væske og la steken surre under lokk på svak varme eller i ovnen (ca. 175 grader). Øs steken av og til. Snu steken når halve steketiden er gått. Spe når det er nødvendig.Ta steken opp.

Spe sjyen om nødvendig. Jevn den med hvetemel. La sausen koke 5-10 minutter og smak den til.

Server steken med saus, kokte eller stekte poteter, kokte grønnsaker, stekt løk og bladsalat, tyttebærsyltetøy eller ripsgelè og pickles.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 10428)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 80,21 Kcal
Protein 13,28 g
Fett 2,61 g
Karbo 0,88 g
Pris 10,35.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!