Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Oppbevaring av molter på Tanavis




Ingredienser



Annonse


Fremgangsmåte:

Samene mener at den beste måten å bevare molter på, er å gi dem et lett oppkok helt uten tilsetning av sukker. Bærene legges deretter i trebutter og kan oppbevares over lengre tid under tett lokk på et kjølig sted.

Moltegrøten spises med melk og et lite sukker dryss ved festlige anledninger, på eller ved siden av vasskake eller gjæret samisk brød.

Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen Utgitt av Landbruksforlaget

Mer info

Forfatter:
Kilde: Landbruksforlaget
(Intern: 18279)
Kategori: Grøt
Land: Norge
Fylke: Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Bærgrøt med råkrem.Bærgrøt med råkrem.
Denne retten har 144,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rødgrøt 2.Rødgrøt 2.
Denne retten har 53,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.