Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Orecchiette med ansjos og broccoli




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
300grbroccolibuketter
50grpinjekjerner
350grorecchiette, tørket
4ssolivenolje
1stk literødløk i tynne skiver
50gransjos i olivenolje
1feddhvitløk, knust
50grPecorino, nyrevet
1dashsalt
1dashnykvernet svart pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Gluten
Spor-av-egg
Spor-av-melk
Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Orecchiette med ansjos og broccoli med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier259,06591,50Kcal
Protein8,3719,11gram
Karbohydrat28,7865,71gram
Kostfiber2,856,51gram
Fett11,6426,58gram
Mettet fett1,182,69gram
Salt0,501,13gram
Pris på oppskriftenKr 7,77Kr 17,74Kroner
Hele oppskriften veier913 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Den robuskte smaken på denne retten er typisk for kokekunsten i Sør-Italia og på Sicilia. Ansjos, pinjekjerner, hvitløk og pecorino-ost er populære ingredienser. Med italiensk brød blir det en lett lunsj eller kveldsrett.

Orecchiette (små ører) fra Puglia er en spesiell pastatype med litt seig konsistens. Du får den i italienske delikatessebutikker, eller du kan bruke conchiglie i stedet.

Bryt broccolien i små buketter og skjær av stilkene. Hvis stilkene er grove kan du hakke eller skjære dem i skiver. Kok broccolien i en kjele med saltet vann i 2 minutter. Hell av vannet og skyll i rennende, kaldt vann. La den renne av seg på kjøkkenpapir.

Ha pinjekjerner i en tørr teflonpanne og rist dem over middels varme i 1-2 minutter til kjernene er gylne og sprø. Ta dem opp og legg dem til side.

Kok pastaen etter anvisningen på pakken.

I mellomtiden varmer du oljen i en stekepanne, har i rødløk og lar det surre under stadig omrøring i ca 5 minutter til løken er myk. Tilsett ansjos og oljen de ligger i, ha i hvitløk og la det surre over middels varme under stadig omrøring i et par minutter, til ansjosen smelter. Ha i broccoli og masse pepper, og varm opp under omrøring et par minutter. Smak til.

Hell vannet av pastaen og ha den i en oppvarmet bolle. Ha broccoliblandingen over sammen med revet pecorino og bland godt. Dryss med pinjekjerner og server straks.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7691)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pasta
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Pasta med laks og broccoli saus.Pasta med laks og broccoli saus.
Denne retten har 185,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tagliatelle med grønnsaker og ost.Tagliatelle med grønnsaker og ost.
Denne retten har 86,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pasta med blomkål og skinke.Pasta med blomkål og skinke.
Denne retten har 142,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også LobNobs på frisk pasta med ostesaus 1.LobNobs på frisk pasta med ostesaus 1.
Denne retten har 125,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rask lykke - pastarett.Rask lykke - pastarett.
Denne retten har 207,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Spicy pasta med grønnkål.Spicy pasta med grønnkål.
Denne retten har 37,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,18.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pasta med rosenkål, cherrytomat og chorizo.Pasta med rosenkål, cherrytomat og chorizo.
Denne retten har 212,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pasta med brokkolisaus.Pasta med brokkolisaus.
Denne retten har 236,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Spaghetti med brokkoli og hvitløk.Spaghetti med brokkoli og hvitløk.
Denne retten har 153,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.