Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Orgeat sirup (mandel sirup)




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grmandler, skåldede
8dlvann
700grsukker
1dlvodka
2ssappelsin eller rosevannIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Orgeat sirup (mandel sirup) med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier287,436 036,03402,40Kcal
Protein5,10107,107,14gram
Karbohydrat34,67728,0748,54gram
Kostfiber2,3649,563,30gram
Fett12,50262,5017,50gram
Alkohol1,59 %33,392,23gram
Mettet fett0,9519,951,33gram
Salt0,010,240,02gram
Pris på oppskriftenKr 5,18Kr 108,78Kr 7,25.-
Hele oppskriften veier2 100 totalt2 100 pr porsj140 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 15 dl

La mandlene først ligge i kaldt vann i 30 minutter. Sil av og kast vannet. Knus så mandlene i en hurtigmikser, evt med litt vann.
Ha de så over i en bolle og tilsett vannet. La stå i 2 timer.
Sil så av vannet med ett klede. All væsken skal presses ut. Bland så mandlene igjen med væsken og gjenta prosessen 3 ganger. Poenget er å få ut alle oljene fra mandlene.
Man kan fuske litt her ved å varme opp væsken til ca 50 C. Da trengs bare en bløtetid på 15-20 minutter.

Når man endelig er ferdig med dette, tar man den silte væsken i en gryte. Kast restene av mandlene.
Tilsett sukker og la det surre til sukkeret er oppløst. Kjøl ned i ca 15 minutter før en har i vodka og smak(appelsin/rose).
Lagres i en ren glassflaske.
Brukes i drinker som for eksempel Mai Tai.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Ukjent kilde
(Intern: 27747)
Tilberedningstid: Lang tid
Kategori: Tilbehør
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.