Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Orrfugl-gryte




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgflådde lår fra orrfugl
200grflesk, lettsaltet
1dashsmør til bruning
1stkløk
1sstomatpuré
1sshonning
2ssbalsamico
1stk litepurre
2stkgulrøtter
0,5stksellerirot
5stkeinerbær, knusteIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1tsknust svart pepper
0,25tsnellik
1stklaurbærblad
7dlkraft
3dlseterrømme
2sshvetemel utrørt i litt fløte
100grskogsopp
persille


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Selleri
Spor-av-lupiner
Spor-av-sulfitt
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Orrfugl-gryte med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier116,82722,77Kcal
Protein8,2050,73gram
Karbohydrat2,7717,14gram
Kostfiber0,654,02gram
Fett7,9649,25gram
Mettet fett3,8824,01gram
Salt0,613,77gram
Pris på oppskriftenKr 11,14Kr 68,92Kroner
Hele oppskriften veier2 475 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Start med å dele lårene i stykker. Kutt flesk i små terninger, vask og rens grønnsakene for så å kutte også dem i terninger. Løken renses og kuttes i båter.

Brun lårstykkene sammen med flesket i en gryte. Tilsett løk, og surr sammen i ett minutt.

Ha i tomatpuré, eddik og honning. Tilsett grønnsakene og slå over kraft til alt sammen er så vidt dekket. Tilsett krydderet. Pepperen bør være grovknust i en morter eller liknende. Kok forsiktig under lokk til kjøttet er mørt, 45-60 minutter.

Tilsett det utrørte hvetemelet og kok ca 5 minutter til for å få vekk den litt tunge melsmaken. Strø over stekt sopp og persille før servering.

Server en luftig og god potetpuré til, som absorberer den gode sausen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8092)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.