Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Osmansk panne/gryte




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4stkpoteter
8stkgulrøtter
1stkaubergine
1stksquash
1stkpaprika, 1 av hver farge
1bunt(er)vårløk
Ca 5feddhvitløk
1bunt(er)glattbladet persille
4stktomater
0,5litergrønnsaksbuljong
2stkbuljongterninger (kjøttkraft)
1tstomatpure
salt og sort pepper etter smak
1tsOsmansk kjøttkrydderblandingIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
Karry-pulver chili-pulver samt karve etter behag
1stksitron
olivenolje


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Spor-av-selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Osmansk panne/gryte med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier30,60240,36Kcal
Protein1,179,19gram
Karbohydrat5,2541,24gram
Kostfiber1,6512,96gram
Fett0,181,41gram
Mettet fett0,020,16gram
Salt0,473,65gram
Pris på oppskriftenKr 3,20Kr 25,14Kroner
Hele oppskriften veier3 142 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Poteter: vask,skrell og skjær i små terninger.
gulerøtter: vask, rens og skjær i tynne skiver.
aubergine og squash: skyll og halvér, skjæres så i ca 1 cm tykke skiver og skjær skivene i ca 1 cm store terninger.
paprikaer: renses, halveres, skylles og snittes i ca 2-3 cm lange stykker
vårløk: renses,skylles og snittes til tynne ringer.
hvitløk: skrellles og snittes i tynne skiver.
tomater: flås, halveres og snitt i små stykker
Persille: skyll og hakkes fint.

Poteter, gulerøtter og paprika brunes i ikke alt for varm olivenolje. Aubergine, squash, vårløk og hvitløk tilsettes og brunes i kort tid. Tomatpure tilsettes, svitses kort tid og dekk det hele med grønnsaksbuljong. tilsett: salt, pepper , 1 ts Osmansk kjøttkrydderiblanding, Karry-pulver, chili-pulver samt karve og sitronsaft og buljongterninger.

Retten kokes mør ved medium varme i ca 40-45 minutter.
Til sist blandes tomater og persille i, og retten serveres best lunken.

Tips:
Tyrkisk flatbrød eller ris, smaker godt til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 22844)
Kategori: Gryterett
Land: Tyrkia

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Gulrotlapskaus.Gulrotlapskaus.
Denne retten har 53,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.