Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ostefondue




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
300grsveitserost/jarlsbergost
300grchedder/norvegia
1feddhvitløk
4dlhvitvin, tørr
1dashsvart pepper
revet muskatnøtt
1ssmaizena


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Ostefondue med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier258,42655,22Kcal
Protein15,5739,48gram
Karbohydrat1,263,19gram
Kostfiber0,030,08gram
Fett18,3146,43gram
Mettet fett11,4529,03gram
Alkohol3,75 %
Salt0,882,22gram
Pris på oppskriftenKr 13,23Kr 33,54Kroner
Hele oppskriften veier1 014 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Riv osten på et grovt rivjern.

Gni innsiden av en tykkbunnet gryte eller en fondue-gryte, med en delt hvitløkfedd. Varm vinen i gryten over svak varme på komfyren. Tilsett osten og rør sakte til den er smeltet.

Krydre med svart pepper og revet muskatnøtt.

Rør ut maisennamelet i litt vann, hell blandingen i ostemassen og la den varmes opp til den begynner å boble på overflaten. Rør godt.

Sett gryten over på et spritbluss eller en varmeplate midt på bordet. Dypp brødterninger i ostemassen

Serveres med hvitt brød.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12432)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Fondue
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.