Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ostefondue 3




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1feddhvitløk (kan sløyfes)
4dlhvitvin, tørr
600grVellagret Norvegia, Revet Jarlsberg, Sveitser eller annen revet ost, gjerne i blanding med revet ve
1ssmaisenna
3sstørr sherry (kan sløyfes)
pepper eller muskat, nymalt
daggammel loff/brød


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Ostefondue 3 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier234,62614,12Kcal
Protein15,5440,68gram
Karbohydrat1,283,35gram
Kostfiber0,020,05gram
Fett15,4740,49gram
Mettet fett9,7425,49gram
Alkohol4,01 %
Salt0,661,72gram
Pris på oppskriftenKr 12,06Kr 31,57Kroner
Hele oppskriften veier1 047 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kosemat i høstmørket. Bland gjerne ulike oster.

Bruk tykkbunnet gryte. Gni den inn med hvitløk. Varm vinene nesten til kokepunktet. Bland revet ost og maisenna og rør det inn i den varme vinen i små porsjoner. Rør godt. Tilsett eventuelt sherry. Et godt spritbluss er viktig for å holde ostemassen varm. Hver gjest får gaffel og loff/brødterninger og dypper så selv i den lekre, duftende gryten.

Tips:
Biter av kokt eller stekt kjøtt, rensede reker og biter av grønnsaker smaker også godt dyppet i ostefondy. Hvis fondyen skiller seg kan mer maisenna røres ut ilitt vin og brukes som jevning.
Tørr hvitvin eller te er godt drikke til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Mat.no
(Intern: 16050)
Kategori: Fondue
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.