Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ostegomme fra Vefsn




Ingredienser

1 porsjon

5 deler råmelk
1 del surmelk
1,5 liter melk
2 dl risengryn
rosiner
hel kanel
sukker
5 eggeplommer


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Fremgangsmåte:

Det var vanlig å lage ost når man hadde råmelk. Kok først opp råmelk, hell i surmelken og kok til det skiller seg. La osten koke til den blir lysebrun av farge, og ta den opp.

Kok melk og risengryn. Ha i rosiner og hel kanel etter smak. Npr grynene er ferdig kokt, har man i osten og smaker til med sukker. Rør i eggeplommene til slutt.

Gommen ble øst opp på små fat og påstrødd kanel.

Ostegomme hørte julekvelden til i eldre tider. I Vefsn kommune brukte man risengryn i ostegommen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12467)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Nordland
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kokaost fra Budal.Kokaost fra Budal.
Denne retten har 51,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.