Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:

Ostekake

     Oppskriften er middels å tilberede Middels Oppskriften har fått 4,5 poeng. 4,5 poeng (av max 6) i snitt fra 2 lesere
Oppskriften har hatt 5652 lesere! 5652 lesere
Ostekake har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 g og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 316,25 kcal ......Protein: 5,4 g ......Fett: 23,71 g ......Mettet fett: 14,41 g
Karbo: 20,1 g ......Kostfiber: 0,43 g .....Natrium: 254,14 mg .......Pris: 7,21 .- kr
Skriv ut!

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
175grdigestive- eller havrekjeks
2sssukker
0,5tsmalt kanel
75grsmør
1dashsmeltet smør til smøring av formen

Fyll:

700grkremost naturell
175grsukker
6stkegg
4dlrømme
1tsvaniljesukker
3ssmaizena
1sssitronsaft
1ssrevet sitronskall
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse

Anbefalt vin



Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Knus kjeksen fint i matprosessor, eller putt dem i en plastpose og knus dem med et kjevle. Bland kjeks, sukker og kanel godt.

Smelt smøret og bland det med kjekssmulene. Dekk bunnen av en 28 cm stor springform med bakepapir og pensle det med smeltet smør. Fordel kjeksblandingen i formen i et jevnt lag og press den godt ned med baksiden av en skje. Sett formen i kjøleskapet. Forvarm stekovnen til 200 C.

Lag fyllet. Rør sammen kremost og sukker. Skill eggene og rør eggeplommen i osten, én om gangen. Tilsett rømme og bland alt godt.

Bland vaniljesukker og maisenna og rør det i ostekremen. Tilsett sitronsaft og sitronskall og bland godt. Stivpisk eggehvitene og vend dem i ostekremen med en slikkepott.

Ha ostekremen i formen og bre den jevnt utover. Stek ostekaken midt i ovnen ca 1 time. Når overflaten begynner å få farge, legger du bakepapir over formen.

Slå av stekeovnen og la kaken stå inne i 15 min til med døren på gløtt. La kaken avkjøles, og la den helst hvile natten over før du tar den ut av formen og skjær den i skiver.


NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 316,256 145,97307,3 %
Fett: 23,71460,78 g658,3 %Fett67,47 %
Protein: 5,40104,94 g209,9 %Protein6,83 %
Karbo: 20,10390,62 g130,2 %Karbo25,42 %
Fiber: 0,438,36 g27,9 %Fiber0,27 %
Mettet fett: 14,41280,04 g1 400,2 %
Salt: 0,6412,35 g246,9 %
Hele oppskriften veier 1943,39 g totalt
Pris på oppskriften: Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.7,21
Pris 1 porsjonerKr. 140,12Se din tallerken
Pris pr stykkerKr 11,68Vis fullt næringsinnhold for oppskriften
Forklaring på prissystemet!Forklaring på tallerkentjenesten!



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Amerikansk ostekake 2 hos oss.Les mer om Julekurvkake (ostekake) hos oss.Les mer om Ostekake med pepperkakebunn hos oss.