Ostekake


Oppskriften er middels å tilberede
Oppskriften har fått 4,5 poeng (av max 6) fra 2 lesere
Oppskriften har hatt 5900 lesere totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Kilder og dato

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 8907)

Ekstra info om oppskriften

Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse


NB! Oppskriften Ostekake har utregnet kalorier, pris, energifordeling og ellers fullt næringsinnhold som er kalkulert av Knut Pettersen ©Matoppskrift.no.

Næringsinnhold pr 100 gram:
Kalorier 316,25 Kcal
Protein 5,4 g
Fett 23,71 g
Karbo 20,1 g
Pris 7,21.- kr








Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
175grdigestive- eller havrekjeks
2sssukker
0,5tsmalt kanel
75grsmør
1dashsmeltet smør til smøring av formen

Fyll:

700grkremost naturell
175grsukker
6stkegg
4dlrømme
1tsvaniljesukker
3ssmaizena
1sssitronsaft
1ssrevet sitronskall

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Knus kjeksen fint i matprosessor, eller putt dem i en plastpose og knus dem med et kjevle. Bland kjeks, sukker og kanel godt.

Smelt smøret og bland det med kjekssmulene. Dekk bunnen av en 28 cm stor springform med bakepapir og pensle det med smeltet smør. Fordel kjeksblandingen i formen i et jevnt lag og press den godt ned med baksiden av en skje. Sett formen i kjøleskapet. Forvarm stekovnen til 200 C.

Lag fyllet. Rør sammen kremost og sukker. Skill eggene og rør eggeplommen i osten, én om gangen. Tilsett rømme og bland alt godt.

Bland vaniljesukker og maisenna og rør det i ostekremen. Tilsett sitronsaft og sitronskall og bland godt. Stivpisk eggehvitene og vend dem i ostekremen med en slikkepott.

Ha ostekremen i formen og bre den jevnt utover. Stek ostekaken midt i ovnen ca 1 time. Når overflaten begynner å få farge, legger du bakepapir over formen.

Slå av stekeovnen og la kaken stå inne i 15 min til med døren på gløtt. La kaken avkjøles, og la den helst hvile natten over før du tar den ut av formen og skjær den i skiver.

Prøv en lignende oppskrift





Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!