Ostekake med philadelphia 5


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1pakkegele i ønsket farge til det øverste laget på kaken
1pakkesitrongele
5sssukker
5tsvaniljesukker
1pakkephiladelphia ost, naturell (ikke light)
5dlkremfløte
400grDigestive kjeks
250grmykt smør


Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Gele
Lages etter anvisning på pakken men bruk litt mindre vann dersom du ikke ønsker så tykt lag med gele på toppen. Hell over i formen, og la stivne helt før du lager resten.

Kaken
Lag sitrongeleen etter anvisning på pakken, men bruk bare 2,5 dl vann, og avkjøl denne (skal ikke stivne) mens ostemassen lages.

Bland sukker og vaniljesukker sammen i en bolle, og bland inn philadelphiaosten med miksmaster. Hell i kremfløten litt etter litt (så det ikke spruter så fælt) og miks alt til kremkonsistens. (Tips: Denne kremen er kjempegod, og kan også brukes i vanlig bløtkake.)

Bland den avkjølte geleen med kremen, og hell alt over den stivnede geleen (i ønsket farge) i formen. La dette stivne helt før du lager resten.

Toppen
Knus kjeksen i foodprocessor, og bland inn smøret. Fordel kjeksmassen over den stivnede ostemassen, og klapp litt med en slikkepott på toppen. Avkjøl kaken til kjeksmassen har stivnet, og dypp formen i varmt vann før du hvelver kaken over på fatet. Husk at formen blir fort varm, så ikke hold formen for lenge i det varme vannet, da smelter nemlig geleen og det fine mønsteret blir ødelagt.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Grete
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 19614)
Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 296,67 Kcal
Protein 3,66 g
Fett 21,19 g
Karbo 22,53 g
Pris 4,68.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!