Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ostekroketter 2




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
6dlmelk
2sssmør
2sshvetemel
10plate(r)gelatin
100grjarlsbergost eller annen god gulost
100grspekeskinke i småbiter
1feddhvitløk, finhakket
2stksjalottløk, finhakkede
1ssfinklippet persille

Tomatsaus

300grtomater renset og skåret i småbiter
1tskarri
0,5tskanel
1ssepleeddik
1feddhvitløk, finhakket

Dessuten:

2stkegg
3sshvetemel
6ssgriljermel
1literfrityrolje
50gr(frityrolje, mengden som tas opp av osten og kun til fettberegning)


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Spor-av-melk
Spor-av-sesam
Spor-av-sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Ostekroketter 2 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier428,222 582,20Kcal
Protein4,9329,73gram
Karbohydrat4,4626,89gram
Kostfiber0,573,44gram
Fett43,28260,98gram
Mettet fett8,1549,15gram
Salt0,432,60gram
Pris på oppskriftenKr 4,23Kr 25,51Kroner
Hele oppskriften veier2 412 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Sausen kan lages god tid i forveien, og varmes opp like før servering.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann ca. 5 minutter. Lag en tykk hvit saus av smør, mel og melk. Får koke 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i sausen under omrøring. La osten smelte ned i sausen. Tilsett skinke og persille, og smak til med salt og pepper.
Hell blandingen i en firkantet form, så innholdet står ca. 3 cm opp på kanten. Jevne ut. La det få avkjøle. Skjær i kuber på ca. 3 x 6 cm. Varm opp oljen. Dypp krokettene i pisket egg, så hvetemel og tilslutt griljermel så det dekker. Gjenta prosessen en gang til. Fritér de dobbeltdekkede krokettene i varm olje til de er gylne. Ta opp med hullsleiv og la renne av.

SAUS:
Bland ingrediensene til sausen i en kjele og la det koke opp. Får syde videre ca. 1 time. Smakes godt til og serveres ved siden av krokettene.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
(Intern: 21806)
Kategori: Fritert
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.