Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ostesufflé 1



Ostesufflé 1 oppskrift.
Fotograf: Melk.no
En høy og luftig ostesufflé er alltid hyggelig å imponere gjestene med. Husk det er gjestene som skal vente på ostesuffleen og ikke omvendt.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4sssmør
6sshvetemel
4,5dlhelmelk
1tssalt
0,5tsmuskat, malt
450grvellagret ost revet
7stkegg
1sssmør eller olje


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Ostesufflé 1 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier243,68899,08Kcal
Protein13,2748,96gram
Karbohydrat4,1515,31gram
Kostfiber0,150,55gram
Fett19,3071,21gram
Mettet fett11,4842,36gram
Salt1,063,91gram
Pris på oppskriftenKr 6,52Kr 24,06Kroner
Hele oppskriften veier1 476 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Smelt smør ved middels varme i en mellomstor kjele. Tilsett hvetemel og rør inn smøret.
Spe gradvis med melk under omrøring. Rør til sausen tykner og får en glatt og tykk konsistens. La sausen småkoke under omrøring i ca 5 til 7 minutter. Pass på at du rører godt i bunnen av kjelen slik at sausen ikke brenner seg fast.
Smak til sausen med salt og muskatnøtt.
Tilsett revet ost og rør til osten er smeltet. Ta kjelen av platen og la stå i et par minutter til ostesausen har kjølnet litt.
Skill eggene. Rør eggeplommene i ostesausen. Pisk eggehvitene i en helt ren bolle med en håndmikser eller med en ballongvisp for hånd. Skjær de stivpiskede eggehvitene forsiktig inn i sausen med en slikkepott eller en skje. Pensle eller spray en suffléform med fett som rommer ca 2,5 liter. Hell røren i formen og stek suffléen på nesten nederste rille i forvarmet ovn ved 180 °C i ca 50 minutter.

Motstå fristelsen til å åpne ovnsdøren før det er mer en 5 minutter igjen av steketiden, ellers kan suffléen falle sammen.
Server straks med en grønn salat og godt brød.

Husk det er alltid gjestene som skal vente på suffléen og ikke omvendt.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 26944)
Tilberedningstid: 30 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Ostesufflé med grønnsaker.Ostesufflé med grønnsaker.
Denne retten har 125,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ostebakkels med kyllingsalat.Ostebakkels med kyllingsalat.
Denne retten har 213,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,05.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ostesufflé 1.Ostesufflé 1.
Denne retten har 243,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Porsjonslasagne.Porsjonslasagne.
Denne retten har 127,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jarlsberg-ostesuffle.Jarlsberg-ostesuffle.
Denne retten har 232,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.