Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ovnsbakt brosme med grønnsaker og tomatsalsa



Ovnsbakt brosme med grønnsaker og tomatsalsa oppskrift.
Fotograf: Synøve Dreyer
Brosme har en smak som minner om hummer og det faste fiskekjøttet tåler sterk varme. Derfor egner det seg utmerket til ovnsbaking. Server med friskt og deilig tilbehør.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
800grbrosmefilet, uten skinn og bein
1ssolivenolje
1dashsalt og pepper

Grønnsaker

1stksjalottløk
250grspinat
1feddhvitløk
12stkrosenkål
30grvalnøtter
2ssolivenolje
1tsbalsamicoeddik
1dashsalt og pepper

Tomatsalsa

250grtomat
0,5stkrødløk
3ssolivenolje
1tsbalsamicoeddik
1dashsalt og pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Nøtter
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Ovnsbakt brosme med grønnsaker og tomatsalsa med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier92,13389,10Kcal
Protein9,1638,69gram
Karbohydrat1,335,62gram
Kostfiber1,285,41gram
Fett5,2922,34gram
Mettet fett0,672,83gram
Salt0,351,49gram
Pris på oppskriftenKr 10,91Kr 46,08Kroner
Hele oppskriften veier1 689 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Sett stekeovnen på 180 °C.
Skjær brosme i serveringsstykker.
Pensle stykkene med olivenolje, og dryss salt og pepper over.
Bak i stekeovnen i 12-15 minutter.

Grønnsaker
Skjær sjalottløk i tynne strimler, spinat i grove strimler, finhakk hvitløk og del rosenkål i båter.
Grovhakk valnøtter, rist det lett i en tørr stekepanne, og la det avkjøle.
Fres sjalottløk, hvitløk og rosenkål i en stekepanne med olivenolje til rosenkålen blir brunaktig, 3-5 minutter.
Tilsett spinat og sett på lokk, og la det dampe et par minutter til spinaten har falt sammen.
Vend inn valnøtter, og avslutt med balsamicoeddik, salt og pepper.

Tomatsalsa
Skjær tomat og rødløk i små terninger. Bland sammen alle ingrediensene til tomatsalsaen.
Server brosme med grønnsakene og tomatsalsa, og gjerne litt persille drysset over.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 32970)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Ovnsbakt brosme med grønnsaker og tomatsalsa.Ovnsbakt brosme med grønnsaker og tomatsalsa.
Denne retten har 92,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brosme på middelhavsvis.Brosme på middelhavsvis.
Denne retten har 128,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.