Ovnsbakt hel ørret med dillsaus

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1,5kgørret, 1 stk
1tssalt
rikelig med dill

Dillsaus:

2dlørretkraft
1dlfløte
1dlvann
1,5sshvetemel
1dashsalt
1sssitronsaft
2ssdill, hakket

Fremgangsmåte:

Rens fisken og skyll den. Dryss salt i buken og legg i rikelig med dill. Pakk fisken i smurt aluminiumsfolie. Legg fisken i langpannen med folieskjøten opp. Stekes på nederste rille på 200 C i 30-40 minutter til fisken er ferdig. Brett opp folien og stikk en kniv langs ryggbeinet og se om fiskekjøttet løsner fra beinet og har skiftet farge. Legg fisken på et fat. Trekk av skinnet. Pynt med sitronbåter og dill.

Saus:

Hell ørretkraften i en kjele. Tilsett fløte. Gi det et oppkok. Rør ut vann og mel til jevning og tilsett under omrøring. La sausen koke i 5 minutter. Smak til med salt, sitron og dill. Server ørreten med saus, kokte poteter, agurksalat og gjerne kokte voks- eller brekkbønner

Tjenester

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 141,14 Kcal
Protein 12,46 g
Fett 9,4 g
Karbo 1,63 g
Pris 8,88.- kr

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 37944 lesere totalt.
Oppskriften har fått 4,4 poeng totalt (av max 6) fra 16 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 11652)

Ekstra info

Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse Oppskriften er middels vanskelig å tilberede



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!