Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:

Ovnsbakt hel ørret med dillsaus

     Oppskriften er middels å tilberede Middels Oppskriften har fått 4,7 poeng. 4,7 poeng (av max 6) i snitt fra 15 lesere
Oppskriften har hatt 36959 lesere! 36959 lesere
Ovnsbakt hel ørret med dillsaus har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 g og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 141,14 kcal ......Protein: 12,46 g ......Fett: 9,4 g ......Mettet fett: 3,24 g
Karbo: 1,63 g ......Kostfiber: 0,09 g .....Natrium: 359,26 mg .......Pris: 8,88 .- kr
Skriv ut!

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1,5kgørret, 1 stk
1tssalt
rikelig med dill

Dillsaus:

2dlørretkraft
1dlfløte
1dlvann
1,5sshvetemel
1dashsalt
1sssitronsaft
2ssdill, hakket
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Få ukens oppskrifter på mail:
Eller les den på nettsiden



NB! Oppskriften Ovnsbakt hel ørret med dillsaus har utregnet kalorier, pris, energifordeling og ellers fullt næringsinnhold som er kalkulert av Knut Pettersen ©Matoppskrift.no

Fremgangsmåte:

Rens fisken og skyll den. Dryss salt i buken og legg i rikelig med dill. Pakk fisken i smurt aluminiumsfolie. Legg fisken i langpannen med folieskjøten opp. Stekes på nederste rille på 200 C i 30-40 minutter til fisken er ferdig. Brett opp folien og stikk en kniv langs ryggbeinet og se om fiskekjøttet løsner fra beinet og har skiftet farge. Legg fisken på et fat. Trekk av skinnet. Pynt med sitronbåter og dill.

Saus:

Hell ørretkraften i en kjele. Tilsett fløte. Gi det et oppkok. Rør ut vann og mel til jevning og tilsett under omrøring. La sausen koke i 5 minutter. Smak til med salt, sitron og dill. Server ørreten med saus, kokte poteter, agurksalat og gjerne kokte voks- eller brekkbønner

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 141,14582,2029,1 %
Fett: 9,4038,78 g55,4 %Fett59,94 %
Protein: 12,4651,40 g102,8 %Protein35,31 %
Karbo: 1,636,72 g2,2 %Karbo4,61 %
Fiber: 0,090,37 g1,2 %Fiber0,12 %
Mettet fett: 3,2413,37 g66,8 %
Salt: 0,903,70 g74,1 %
Hele oppskriften veier 1237,5 g totalt
Pris på oppskriften: Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.8,88
Pris 3 porsjonerKr. 109,89Se din tallerken
Pris pr porsjon Kr 36,63Vis fullt næringsinnhold for oppskriften
Forklaring på prissystemet!Forklaring på tallerkentjenesten!



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Helkokt ørret i ovn hos oss.Les mer om Ovnsbakt ørret med paprikasaus hos oss.Les mer om Hel benfri ørret i ovn hos oss.