Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ovnsbakt sjøkreps med terte




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
8stksjøkreps
kajennepepper
olivenolje

Terte:

1plate(r)butterdeig
10stkvalnøtter
100grmoden gorgonzola
1stkegg


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Nøtter
Skalldyr
Spor-av-egg
Spor-av-melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Ovnsbakt sjøkreps med terte med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier355,59253,13Kcal
Protein12,659,00gram
Karbohydrat12,528,91gram
Kostfiber0,960,68gram
Fett28,1120,01gram
Mettet fett9,586,82gram
Salt1,871,33gram
Pris på oppskriftenKr 13,43Kr 9,56Kroner
Hele oppskriften veier285 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Del krepsene i to på langs. Ta ut paven. Bruk en kniv til å hugge klørne halvveis igjennom, slik at de kan løsnes helt med fingrene under spisingen. Legg krepsedelene med snittflaten opp i langpanne og pensle dem med litt olje. Dryss på litt kajennepepper. Stek dem på øverste rille i ovnen på 250 C i 6-8 minutter.

Kjevle butterdeigplaten ut til den er dobbelt så lang. Legg den på en stekeplate med bakepapir. Prikk den med en gaffel for å unngå at den hever seg. Pisk egget og pensle oppå butterdeigen. Stek den i ovn på 180 C i 12-15 minutter.

Hakk valnøttene, pakk inn i aluminiumsfolie og legg nøttene inn i ovnen de siste 5 minuttene av steketiden til butterdeigplaten.

La osten bli romtemperert mens butterdeigplaten kjølner. Skrap vekk eventuelle skorper på osten, og smør den på butterdeigplaten. Dryss de hakkede valnøttene over. Stek i ovn på 200 C i 1 minutt.

Skjær den i 4 eller 8 deler og server sammen med krepsen, gjerne med litt tomatsalat til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7835)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.